Clinton: Karım ülke için bir hediye olur

Güncelleme Tarihi:

Clinton: Karım ülke için bir hediye olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Senatör seçilirse Hillary hem New York hem Amerika için büyük bir hediye olur

Emekli olunca Beyaz Saray'ı, Camp David’i, Air Force One’ı filan değil ama işimi çok özleyeceğim

Başkanlık ‘iyilik yapıp kötülüğü engellemek için’ büyük fırsat, iyi sonuçlar aldım sanırım

En zor günlerimde bile (Monica Skandalından bahsediyor) beni dostlarım asla unutmadı

Yere düşünce kalkıp yürürüm; sonuna kadar mücadele eden bir karakterim var

ABD Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary'yi öve öve bitiremedi. Clinton, Hillary'nin Senato'ya seçilmesinin ‘New York ve Amerika için bir hediye gibi’ olacağını söyledi.

Clinton, CNN'in ‘Larry King Live’ programında, eşine senatörlük seçimi için destek olacağını ama halkın önce Hillary'yi tanıması ve görüşlerini öğrenmesi gerektiğini kaydetti. Bill Clinton şöyle devam etti:

‘Seçimleri kazanmasını o kadar çok istiyorum ki. Kesinlikle mükemmel ve inanılmaz bir Senato üyesi olur. New York ve Amerika için bir hediye gibi olur. Onun kadar zeki, meselelere tutkulu, örgütleme yeteneği olan ve kendini kamu hizmetine adamış bir kimse daha tanımadım.’

TOPAL ÖRDEK

20 Ocak 2001 günü Beyaz Saray'dan emekliye ayrılacak olan Clinton, ‘işine aşık’ olduğunu söyledi. Clinton, ‘Öyle, Beyaz Saray, Camp David, Air Force One Uçağı falan değil. Ben işimi çok özleyeceğim. Dünyanın hiçbir yerinde, bu kadar farklı insanlarla ve bu kadar çok konuyla karşı karşıya kalamazsınız. ABD Başkanı’nın ‘iyiyi yapıp kötüyü önlemek için’ elinde büyük fırsatlar vardır.' Siyasi literatürde, ABD Başkanları, görevden ayrılmadan önceki son yıllarında ‘Topal Ördek’ olarak adlandırılıyorlar. Yani Clinton ‘iş yapmak için uykusundan bile fedakarlık eden’ bir ‘İşkolik Topal Ördek.’

YIKILMADIM, AYAKTAYIM !

Clinton ‘yıkılanlar için’ de bir formül açıkladı. Başkan, Monica skandalında kendini terk etmeyen dostlarını anarak sonuna kadar mücadele etmenin bir karakter özelliği olduğunu da söyledi, ‘Yere düşen adam çekilip gitmez, ayağa kalkar mücadeleye devam eder’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!