'Çizdiğim Büyük Kürdistan haritasını Pentagon çaldı'

Güncelleme Tarihi:

Çizdiğim Büyük Kürdistan haritasını Pentagon çaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 12:34

Rusya Parlamento Başkanı Yardımcısı aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski “Ben kendi ellerimle Büyük Kürdistan Haritasını çizmiştim. Ancak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bu haritayı benden çaldı ve onlar şimdi Büyük Kürdistan’dan bahsediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Rus TV Center kanalına konuşan Rusya Parlamento Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, “Kürt sorunu karşısında Kürtlerle aynı derdi yaşadığını“ öne sürerken "Ben kendi ellerimle Büyük Kürdistan Haritasını çizmiştim. Ancak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bu haritayı benden çaldı ve onlar şimdi Büyük Kürdistan’dan bahsediyorlar” şeklinde konuştu.

Peyamner Haber Ajansı, Rusya’nın medya ve basın kuruluşlarında “Türkiye’nin PKK bahanesi ile Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik olası bir sınır ötesi operasyonundan” bahsedildiğini ve genel olarak basında yer alan gazete manşetlerinde “Kürdistan Bölgesi’nin tarafından olunduğu” belirtildiğini kaydetti.

Ajans, “Özellikle yüksek trajlı gazeteler başta olmak üzere Rus medyası Türkiye’nin Kürdistan Bölgesine olası bir sınır ötesi operasyon tehditlerine geniş yer yeriyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!