Cinsiyet ayrımcılığı iki spor spikerini işinden etti

Güncelleme Tarihi:

Cinsiyet ayrımcılığı iki spor spikerini işinden etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 18:40

İngiltere’nin en çok izlenen futbol programlarından birinin sunuculuğu yapan iki spiker, Premier Lig hakemlerinden Sian Massey hakkında yaptıkları yorumların ardından, cinsiyet ayrımcılığı yaptıkları gerekçesiyle disipline sevk edildi.

Haberin Devamı

MİKROFONU AÇIK UNUTUNCA BAŞLARINA GELMEYEN KALMADI/Foto Galeri

 

Sky Sports’un “Monday Night Football” programının sunucuları Andy Gray ve Richard Keys, Premier Lig’de oynanan Liverpool-Wolves maçında, maçın yan hakemlerinden Sian Massey’i topa tuttu.

 

Cumartesi günü oynanan maçın canlı anlatımını yapan Gray ve Keys, mikrofonlarının açık olduğunu unutup, Massey'i çekiştirmeye başladı. Ofsayta düştüklerini fark etmeyen iki spiker arasında şu konuşma geçti:

 

Keys: Birisinin sahaya inip ona (Massey) oyun kurallarından bahsetmesi gerek.

Haberin Devamı

 

Gray: Buna inanabiliyor musunuz? Kadın bir yan hakem! Kadınlar ofsayt kuralını bilmiyor.

 

Keys: Tabi ki bilmiyorlar. Sana garanti ederim bugün büyük bir hata yapacak. Kenny (Liverpool’un teknik direktörü Kenny Dalglish) kontrolünü kaybedebilir. Bu ilk değil, değil mi? Önceden de bir kadın hakem yok muydu? …

          

HIZLARINI ALAMADILAR

Keys, Massey’in ardından, West Ham takımının yöneticisi Karren Brady’i hedef aldı:

 

“Bu sabah cinsiyet ayrımcılığından şikayet eden 'cazibeli' Karren Brady’nin sözlerini duydunuz mu? Evet, bana bir iyilik yap, canım” dedi.

 

Bir açıklamada bulunan Brady, “Söylediklerim benim şahsi düşüncelerimdi… Beni üzen şey futbolda kadınların cinsiyetleri nedeniyle yargılanmaları… Çok üzgünüm, bu tür düşüncelere sahip olduklarını bilmezdim” ifadesini kullandı.

 

KADIN HAKEME DESTEK YAĞDI

Sky televizyonu, iki spikerinin diyalogu hakkında yaptığı çıklamada, “Yapılan yorumlar kabul edilebilir değil. Richard ve Andy’e görüşlerimizi ilettik. Onlar da özür diledi ve üzüntülerini iletti” denildi.

Haberin Devamı

 

İngiltere Futbol Derneği, Liverpool’un attığı ilk golde kritik bir karar veren Massey’i destekledi.

 

Sky televizyonu, gelen yoğun tepkiler üzerine Gray ve Keys’in geçtiğimiz hafta sonu yapılan Bolton-Chealsea maçının spikerliğinden çekti. Ayrıca, iki spikerin Monday Night Football programını ileride sunmayacakları belirtildi. Kanalın yönetim müdürü Barney Francis, “Gray ve Keys’in yorumları iş ahlakımızla kesinlikle uyuşmuyor. Doğal olarak birçok müşterimizin ve toplumumuzun tepkisini çekti. Disiplin kararı alarak hemen gerekli süreci başlattık” dedi.

 

Spor Bakanı Hugh Robertson ise “kadınların daha fazla futbolda yer almalarını istedikleri günlerde yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu” ifade etti.

Haberin Devamı

 

İngiltere futbol takımının kaptanı Rio Ferdinand, Twitter üzerinden eleştirisini dile getirdi: “Futbolda kadınların hakemlik yapmasını destekliyorum. Cinsiyet ayrımcılığı futbolda asla yaşanmamalı. Eğer tersini düşünüyorsanız, tarih öncesi düşünce yapısına sahipsiniz.”

 

Cinsiyet ayrımcılığı iki spor spikerini işinden etti

Keys ve Grays'i ofsayta düşüren pozisyon. Bu pozisyonun devamında Liverpool'un ilk golü geldi. Liverpool, rakibi Wolverhampton'ı 3-0 mağlup etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!