Cinsel Haklar Beyannamesi

Güncelleme Tarihi:

Cinsel Haklar Beyannamesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Seksoloji Birliği'nin (WAS) yıllık konferansında ‘Cinsel Haklar Beyannamesi’ kabul edildi. Bireylere istediği kişiyle evlenme ve istediği kadar çocuk yapma ve doğum kontrol hakkı tanınmasını öngören bildirinin tüm hükümetler tarafından kabul edilmesi istendi.

Hong Kong'da yapılan konferansa cinsel sorunlar uzmanı yaklaşık 600 akademisyen ve doktor katıldı. Bireylerin karşılaştığı cinsel sorunlar ele alındı ve bu problemlerin aşılması için öneriler getirildi.

WAS Başkanı Dr.Eli Coleman, ‘İnsan hakları beyannamesinin 50’inci yılını kutladık, ancak cinsellik tabu olduğu için tüm dünyada cinsellik konusunda pekçok ihlal yaşanıyor.' dedi. Coleman, bu nedenle cinsel haklarının sınırlarını belirlemek istediklerini söyledi.

WAS Genel Sekreteri Dr. Eusebio Rubio-Aurioles ise birçok ülkede bu türden ‘temel cinsel hakların’ kabul görmediğini söyledi. WAS yetkilileri, çeşitli ülkelerde rastlanan cinsel ihlallere şu örnekleri verdi:

Bazı Müslüman ülkelerde boşanmak yasak

Japonya'da doğum kontrol hapları yeni serbest bırakıldı

Hong Kong'da ameliyatla cinsiyet değiştiren kişilerin yeni cinsiyeti yasal olarak kabul edilmiyor

Çin'in tek-çocuk politikası da cinsel hakları beyannamesine aykırı. Kişi istediği kadar çocuk yapma hakkına sahip olmalıdır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!