Çin'de zengin çocuklarına özel eğitim

Güncelleme Tarihi:

Çinde zengin çocuklarına özel eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 09:50

Çin'in finans merkezi sayılan Şanghay'daki Jiatong Üniversitesi, aile şirketlerini yönetmeye hazırlanan zengin çocuklarına özel eğitim vermeye hazırlanıyor.

Bu program kapsamında West Point Askeri Akademisi ve Cambridge Üniversitesi gibi ABD ve Avrupa'dan okullarla işbirliği yapılacak.

Jiatong Üniversitesine bağlı Yurt Dışı Eğitim Fakültesi Dekanı Vang Hongşin China Daily gazetesine verdiği demeçte, "Çin'in son 30 yıllık ekonomik gelişmesinde büyüyen şirketlerin başında bulunan kişilerin artık emeklilik yaşına geldiğine" ve "bu kişilerin çocuklarının isimlerinin ise zaman zaman gazetelere olumsuz haberlerde yansıdığına" işaret ederek, "böyle bir program için uygun zamanın geldiğini" savundu.

Dekan Vang, ikinci nesil olarak adlandırılan zengin aile çocuklarının son zamanlarda caddelerde otomobil yarışı yapma veya alkollü araç kullanma gibi olumsuz haberlere konu olduklarını hatırlattı. Vang, "Doğru bir yaklaşımla bu çocukları hem ailelerine, hem de topluma kazandırabiliriz. Vereceğimiz yöneticilik eğitimiyle de bu çocuklar aile şirketlerinin sorumluluğunu üstlenebilir" diye konuştu.

3,5 yıl sürmesi planlanan eğitimin bedeli Çin'de 129 bin yüen (18 bin 900 ABD Doları) yurt dışında ise 212 bin 500 yüen (31 bin ABD Doları) olacak. Eğitime alınacak ilk adaylar arasında aile şirketlerinde yöneticilik yapan lisans veya lisans üstü diplomalı 25-30 yaş arasındaki zengin aile bireyleri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!