Çin'de bir grizu patlaması daha: 11 işçi ölü

Güncelleme Tarihi:

Çinde bir grizu patlaması daha: 11 işçi ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 10:49

Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında 11 işçi öldü, 3 işçi mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, eyaletin Çenşi ilçesine bağlı Tienvan kasabasındaki Guocivan kömür ocağında dün gece meydana gelen patlama sırasında ocakta 33 işçi bulunuyordu. İşçilerden 15'i kaçmayı başarırken, beşi kurtarıldı; kurtarılanlardan ağır yaralı olan bir işçi daha sonra yaşamını yitirdi.

İŞÇİ YAKINLARININ PROTESTOSU
Öte yandan, ülkenin kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Hegang şehrinde bulunan kömür ocağında Cumartesi günü meydana gelen grizu patlamasında ölen işçilerin yakınları ocağın ait olduğu şirket yetkililerini protesto etti. İşçi yakınları şirket binasının önünde toplanarak kendilerine kaza hakkında bilgi verilmemesine tepki gösterdi.

Şinhua haber ajansı, yetkililerin 104 işçinin öldüğü, 4 kişinin mahsur kaldığı söz konusu kazaya neden olarak yönetim zafiyetini ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasını gösterdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Resmi makamlara göre, Çin'de geçen yıl maden kazalarında 3200'den fazla işçi hayatını kaybetti. Ancak bağımsız kuruluşlar, ocakların kapatılmasını önlemek için çok sayıda kazanın gizlendiğini ve bu nedenle ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu ileri sürüyor. Ekonomisi hızla büyüyen Çin, enerji ihtiyacının yüzde 70'ini kömürle karşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!