Çin, yeni bir konvansiyonel füze geliştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Çin, yeni bir konvansiyonel füze geliştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 10:48

Çin'in yeni bir konvansiyonel füze geliştirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Global Times gazetesinin haberine göre, ülkenin en büyük füze ve silah üreticisi olan Çin Uzay Bilim ve Sanayi Şirketi, yeni nesil üretilecek füzenin araştırma, üretim ve teslim süresinin 2015 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.

Yeni geliştirilecek füzenin hem savunma hem de saldırı alanını kapsayan geniş savunma sistemini oluşturan bir ağın parçası olacağı belirtilirken, füzenin kara, deniz, uzay ya da sibernetik saldırılarla başa çıkabileceği kaydedildi.

Kaynaklar, geliştirme aşamasındaki konvansiyonel füzenin 4 bin kilometre menzilli olduğunu ifade ediyor.

Projenin üç yıllık bir değerlendirme süresine ihtiyacı olduğunu belirten kaynaklar, araştırmanın sorunsuz gittiğini ve füzenin zamanında hizmete gireceğini söyledi.

DONG FING ENVANTERE GİRDİ

Kaynaklar, Dong Fıng 21D adlı 1800-2800 kilometre menzilli atış menziline sahip yeni bir füzenin de Çin ordusunun envanterine girdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Haberde, yabancı medyanın Çin'de yeni hizmete giren Dong Fıng 21D adlı füzenin Asya çevresindeki güvenlikteki oyunu değiştirebileceği yönünde spekülasyonlar yapıldığı ifade edildi.

Çin geçenlerde ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in ziyareti sırasında ilk hayalet bombardıman uçağı olan J-20'nin test uçuşlarını yapmış ve tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!