Cim Bom'u örnek alın

Güncelleme Tarihi:

Cim Bomu örnek alın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD elçisinden Avrupa'da yükselme reçetesi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Türkiye'nin Avrupa Ligi'nde zirveye yükselmesi için ilginç bir tavsiyede bulundu: ‘Ankara, AB içinde hak ettiği yeri almak istiyorsa, oyun sahasında taktik ustası Galatasaray’ı örnek almalı. Türkiye mutlaka AB üyesi olacak. Sakin olun ve golü atın.'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Türkiye'nin, AB üyeliği için ihtiyacı olan herşeye sahip olduğunu belirterek, ‘AB üyeliği için, Avrupa’nın resmen üyesi olan taktik ustası Galatasaray'ı örnek almalısınız' dedi. Hürriyet'e, Katılım Ortaklığı Belgesi'nin kabulünü değerlendiren Pearson, ‘Türkiye’nin mutlaka AB üyesi olacağını' söyledi.

Pearson, Türkiye'nin AB üyeliği için ilginç tespitlerde bulundu. Pearson, Avrupa'ya nasıl ayak uydurulacağı ve modern batının standartlarını yakalamak için neler yapılacağı konusunda Galatasaray'ın örnek alınması gerektiğini belirtti.

TAKTİK USTASI

Pearson, Galatasaray'ın Avrupa sistemini çok iyi analiz edip, dünyanın en iyi liginde başarılı olmak için mükemmel taktikler geliştirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

‘Galatasaray izlediği başarılı taktik ve akıllı politikaları ile Avrupa tarafından Şampiyonlar Ligi’ne çağrıldı ve üst klasmanda yer aldı. Kimse, Galatasaray'a hiçbir başarı göstermeden ve kendini kanıtlamadan ‘Sen gel’ demedi. Galatasaray, şimdi Avrupa'nın vazgeçemediği bir isim oldu. Ankara da, oyun sahasında Galatasaray gibi ustaca davranmalı ve Avrupa Birliği'nde hakettiği yeri almalı.'

SAKİN OLUN, GOLÜ ATIN

Amerikan Büyükelçisi, Ankara'nın da Galatasaray gibi saha içi ve saha dışı psikolojisini ustaca kullanarak, zorlukları aşabileceğini söyledi. Pearson, ‘Avrupalılar ile maç esnasında Galatasaray’a bakıyorsunuz. Takım zor anlar yaşasa da sonuçta en önemli nokta olan golü atmayı başarıyor ve istediğini alıyor' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!