Çift başlı kartal

Güncelleme Tarihi:

Çift başlı kartal
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 11:39

Rusya lideri Putin, Kremlin'de düzenlenen muhteşem bir törenle görevi Medvedev'e teslim etti. Yarın ise başbakanlık koltuğuna oturacak. Siyasi uzmanlar 'Rusya'nın simgesi çift başlı kartal böylelikle yönetimde de hissedilecek' diyor.

Haberin Devamı

Moskova'da devir teslim töreni

Rusya'da beklenen gün geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün koltuğunu halef seçtiği Dimitri Medvedev'e bıraktı. Kremlin'de düzenlenen muhteşem bir törenle devir-teslim gerçekleşti. CNN International gibi dünyanın önemlei yayın kuruluşları töreni canlı yayınladı. 

Putin, yarın sabaha kadar sade vatandaş olacak. Yarın ise yemin edip başbakanlık görevine başlayacak. Uzmanlar, 2012'de ya da Medvedev'in ayrılması halinde Putin'in daha da önce başkanlık makamına geri dönebileceği yorumlarını yapıyor. Ama şu sıralar en yaygın yorum şöyle: Rusya'yı simgeleyen çift başlı kartala çift başlı yönetim. Bundan böyle Rusya'yı Putin-Medvedev çifti yönetecek. Böylelikle, Putin'in 8 yıldan beri izlediği politikalar aynan sürecek.

Putin: Medvedev çok iyi bir yurtsever

Haberin Devamı

Medvedev, görevi devraldıktan sonra Vladimir Putin'e Başbakanlık görevini verecek. Putin'in Başbakanlık teklifini kabul ettiğini açıklamasının ardından Rusya'da iktidar dengesinin nasıl olacağı kafaları yorarken, iki lider, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın iç ve dış politikasında köklü bir değişiklik olmayacağı mesajını verdiler.

İç ve dış politikasını kendi Devlet Başkanlığı döneminde belirleyen ekibin içinde Medvedev'in de bulunduğunu belirten Putin, Medvedev'in “çok iyi bir yurtsever” olduğunu, dolayısıyla ödün bekleyeceklerin düş kırıklığına uğrayacağını ima etmişti.

30 pare top atışı, tanklar ve yağmura karşı kimyasal bomba

Kremlin'de düzenlenen tören Rus televizyonlarından tüm dünyaya canlı olarak aktardı. 2000 davetlinin hazır bulunduğu törende Medvedev, Rus Anayasası'na el basarak yemin etti. Medvedev, törenin ardından Devlet Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. Ardından, 30 parelik top atışıyla selamlandı.

Kremlin'deki tören nedeniyle Moskova merkezindeki bütün ana yollar trafiğe kapatılırken, yağmur bulutları kimyasal bombalarla engellenmeye çalışıldı. tankların Moskova yollarına maliyetinin 60 milyon dolara çıkabileceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!