‘CIA Kim’i öldürecekti’

Güncelleme Tarihi:

‘CIA Kim’i öldürecekti’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 23:40

Kuzey Kore, ABD ve düşman komşusu Güney Kore’yi suikast teşebbüsüyle suçladı. Buna göre Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, biyokimyasal zehirle öldürülmek istendi.

Haberin Devamı

ABD ve Güney Kore ile arasındaki gerginlik son günlerde artan Kuzey Kore’den çarpıcı bir iddia geldi. Kuzey Kore Devlet Güvenlik Bakanlığı, ABD ve Güney Kore istihbaratının Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a karşı biyokimyasal içerikli suikast teşebbüslerinde bulunduğunu öne sürdü. Açıklamada istihbarat kuruluşlarının “Rusya’da çalışan bir Kuzey Kore vatandaşını ideolojik olarak yozlaştırarak ve para vererek Kim Jong’un’a suikast yapması için tuttuğu” ifade edildi. Buna göre suikast teşebbüsüne ‘radyoaktif’ ve ‘nano zehirli’ içeriği olan ‘biyokimyasal maddelerin’ dahil olduğu belirtildi. Açıklamada bunun ‘CIA için hedefe yaklaşma gerektirmeyen en iyi yöntem olduğu’ belirtildi ve ölümcül sonuçlarının ‘6 ya da 12 ay sonra ortaya çıkabileceği’ kaydedildi. Saldırıların Kumsusan Güneş Sarayı, askeri bir geçit töreni ve kamusal alandaki bir tören için planlandığı öne sürüldü. Komplonun nasıl ortaya çıkarıldığı açıklanmadı.

Haberin Devamı

ÇİNLİ ŞİRKET DAHİL Mİ OLDU

Kuzey Kore, Amerikan istihbarat servisi CIA’nin komplosunda kullanılan ajanın adının ‘Kim’ olduğunu, ona 740 bin dolar ödeme yapıldığını da öne sürdü. Buna göre, Kim’e uydu alıcı-verici cihazı ve diğer ekipmanlar verildi. Kim’e Qingdao Nazca Ticaret adlı bir şirkette görevli Xu Guanghai’nin yardım ettiği öne sürüldü. AFP Ajansı, Çin’de bu isimli bir şirketin bu yıl 7 Mart’ta kurulduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!