Chavez bu defa da Merkel'e çattı

Güncelleme Tarihi:

Chavez bu defa da Merkele çattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 09:05

Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kolombiya yönetimini savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçladı.

Chavez, haftalık olağan radyo konuşmasında, Kolombiya'daki gerillalarla bağlantısı olduğu iddialarına ilişkin olarak, Kolombiya hükümetinin ABD'nin müdahalesini haklı çıkaracak şekilde Venezüela ile savaş çıkarma eğiliminde olduğunu savundu.

Hugo Chavez, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe için de, “yalancı” ve “uyuşturucu hükümeti” lideri sözlerini sarf etti.
Hakkındaki suçlamaları yalanlayan Chavez, Kolombiyalı yetkililerin kendisine ilişkin iddialar hakkında ciddi kanıt sağlayamayacaklarını belirtti.

Amerikalı yetkililer, bir gerilla komutanının bilgisayarından elde edilen dosyalara dayanarak Chavez'in Kolombiya Devrimci Silahlı Güçler (FARC) gerillalarına yardımcı olduğu iddialarını gündeme getirmişti.

CHAVEZ, MERKEL'E DE YÜKLENDİ

Siyasi arenada sarf ettiği sert sözlerle tanınan Chavez, ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel'i, “Adolf Hitler ve Alman Faşizmi”nin soyundan gelmekle itham etti.

Chavez, Merkel'in, “Hitler'i ve faşizmi destekleyen aynı soydan, Alman sağından geldiğini ve bu kişinin bugün Almanya Başbakanı olduğunu” söyledi.

Venezüela lideri, daha önce de BM Genel Kurulu'nda ABD Başkanı George Bush'a “şeytan” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!