Chat, seks ve skandal

Güncelleme Tarihi:

Chat, seks ve skandal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 00:00

Ne Irak çıkmazı ne İran’ın nükleer inadı. ABD Başkanı George W.Bush, bugünlerde kendi partisinden gay bir vekilin adının karıştığı "seks skandalının" yaralarını sarmaya çalışıyor. Bush’un, chat skandalını "iğrenç" diye tanımlaması tepkileri yatıştırmaya yetmedi. Kasım ayındaki seçimler öncesinde dallanıp budaklanan skandal, Cumhuriyetçilerin Kongre’de çoğunluğu koruma şansını tehlikeye soktu.

ABD Başkanı George W.Bush’un Cumhuriyetçi Partisi, bir Temsilciler Meclisi üyesinin adının karıştığı ’cinsel içerikli chat skandalının’ yol açtığı yaraları sarmaya çalışıyor. Skandala karışan gay Mark Foley’nin istifasının ardından Bush, olayı ’iğrenç’ diye tanımlayarak hasarı en aza çekmeye çalıştı. Ancak basın, skandalın örtbas edilmesinden rahatsız ve Cumhuriyetçi Parti’nin üzerine feci gitmeye başladı. Bu durum da Kongre’de yeniden çoğunluğu ele geçirmeye çalışan muhalefetteki Demokratik Parti’nin ekmeğine yağ sürüyor.

Mark Foley’nin gay olduğu ’bilinen, ancak ifşa edilmeyen’ bir gerçekti. Foley’nin reşit olmayan Kongre stajyerlerine tacizkar mesajlar yolladığının ortaya çıkmasıyla patlak veren skandal başka bir gerçeği daha su yüzüne çıkardı. Kongre’deki bazı yetkililer de Foley’nin Kongre’deki gençlere internet üzerinden sarkıntı olduğunu biliyor, ancak bunu görmezden geliyordu. Bu mesajlardan rahatsız olan bir stajyerin durumu ihbar etmesi üzerine skandal, seçimler öncesinde ulusal bir boyuta taşınırken, şimdi basın ’Madem bu durum biliniyordu da niye üstüne gidilmedi" diye soruyor. Özellikle de Başkan ve Başkan Yardımcısı’ndan sonra ülke yönetiminin üç numarası olan Kongre Çoğunluk lideri Dennis Hastert’ın bu durumdan haberdar olduğu halde müdahale etmemiş olması eleştirilere yol açarken, önceki gün muhafazakar kanadın sesi olan Washington Times, Foley’nin istifasını istedi. Bush’un tepkiler sonrasında, olayı "iğrenç" bulduğunu açıklaması da basına yetmedi. Washington Post gazetesi, Kongre lider ve yetkililerinin skandalla ilgili tutumlarının araştırılması için bağımsız bir yetkilinin atanmasını tavsiye ederken, New York Times okuyuculara çağrı yaptı. Gazete, "bu skandalın tüm ayrıntılarını öğrenmeden sandık başına gitmeyin" mesajını verdi.

DEMOKRATLARIN ŞANSI ARTIYOR

İşte tüm bu gelişmelerin Kasım ayında yapılacak Kongre seçimlerinde muhalefetteki Demokratik Parti’nin elini güçlendirmesi bekleniyor. Nitekim anketler Demokratların, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirmek için verdiği yarışta öne geçtiğini gösteriyor. Demokratların Kongre’nin alt kanadında çoğunluğu ele geçirmesi için 15 sandalyeye ihtiyacı var. Cumhuriyetçilerin elindeki bu 15 sandalye için yapılan yarışta Demokratların 11’inde avantajı yakaladığı belirtiliyor.

Chat’leşirken orgazm olmuş

ABD’de, ara seçimler öncesinde patlak veren "sübyancı gay vekil" skandalının baş aktörü olan 52 yaşındaki Mark Foley’nin gençliğinde bir rahibin tacizine uğradığı ileri sürüldü. Avukatı David Roth, ilk kez Foley’nin "gay olduğunu" açıklarken, çocukken tacize uğradığını, ancak sübyancı olmadığını söyledi. ABD’de 16 yaşından küçüklere internet üzerinde muzır neşriyat yollamak suç kapsamına giriyor. Mark Foley’nin gençlerle cinsel ilişki yaşamadığı iddia edilirken, sanal seks için de bir sınırlama bulunmuyor. Ancak bir kişinin internet üzerinden tanıştığı bir kişiyle cinsel amaçlı buluşması suç kapsamına girebiliyor.

Öte yandan görevinden istifa eden Temsilciler Meclisi üyesi Mark Foley’nin, Genel Kurul’da oylama yapılırken, 18 yaşından küçük bir lise öğrencisi ile internette "seks chat" yaptığı ortaya çıktı. Konuşma, Foley ile bir lise öğrencisi arasında geçiyor ve her ikisi de orgazm oldukları havasını yansıtıyorlar. Foley, "Genel Kurul’da oylama devam ediyor" diyor. Lise öğrencisi, "Seni işinden alıkoymak istemem" diye cevap veriyor. Genel Kurul’da ise o sırada Irak’a acil ek savaş tahsisatı oylanıyormuş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!