Charles’a zıpkınlı taciz

Güncelleme Tarihi:

Charles’a zıpkınlı taciz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Prens Charles, Türk karasularından çıktıktan sonra geçen perşembe günü Güney Kıbrıs açıklarında fanatik Rumlar'ın tacizine uğradı. Prens Charles ile kuzini Prenses Alexandra'yı denize girerken yakalayan saldırganlar, veliahtı ölümle tehdit ettiler. Zıpkınlı tacizciler, Prens'e annesine ve Kraliyet ailesine ağza alınmayacak küfürler ettiler.

İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın Akdeniz'deki yat gezisi, Rum teröristlerin tacizi yüzünden kabusa dönüştü. Fanatik Rumlar, Kraliçe Elizabeth'in yeğeni Prenses Alexandra ile birlikte Kıbrıs açıklarında denize girerken yakaladıkları Prens Charles'ı ölümle tehdit ettiler. Charles ve annesine küfürler yağdıran zıpkınlı Rum tacizciler, korumaların müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldılar.

Prens Charles, iki oğlu, sevgilisi Camilla Parker Bowles ve onun çocuklarıyla kraliyet ailesinin bazı mensuplarını taşıyan Alexander isimli lüks yat, geçen çarşamba günü Kaş'tan çıkış yaptı. Rum Radyosu'nun haberine göre Prens Charles'a ecel terleri döktüren olay geçen perşembe günü Güney Kıbrıs açıklarında yaşandı.

Yunanlı armatör John Latsis'in yatıyla Akdeniz'in keyfini çıkaran Prens Charles, iki oğlu, uzatmalı sevgilisi Camilla Parker-Bowles ve diğer kraliyet ailesi mensuplarını yatta bırakarak kuzini Prenses Alexandra ile denize girebilmek için küçük bir tekneyle açıldı. Koruma ise onları uzaktan izlemeye aldı. Tam bu sırada denize giren Prens Charles ve kuzininin yanına yabancı bir tekne yaklaştı.

Elinde zıpkın bulunan bir Rum, 1950'li yıllarda İngilizler'e karşı bağımsızlık savaşı veren EOKA'ya atıfta bulunarak ‘Şimdi sana iyi bir ders vermenin zamanı geldi’ diye bağırdı. Saldırgan Rumlar, İngiltere, Kraliçe ve Kraliyet ailesine karşı ağza alınmayacak küfürler savurdu.

Prens Charles, güvenlik butonuna basarak Kraliyet korumalarını alarma geçirince veliahtın özel koruması Peter Brown, sürat motoruyla derhal olay yerine geldi. Saldırganların tehditiyle karşı karşıya kalan Brown, sonunda adamları geri dönmeye ikna etti ve olası bir faciayı önledi.

Buckingham Sarayı, olayın abartıldığını öne sürerken, özel konuşmalarda saldırı girişiminin gerçekten de Prens Charles'ın hayatını tehlikeye atan bir eylem olduğu belirtiliyor. İngiliz Dışişleri Bakanlığı olayı araştırırken, güvenlik birimleri de saldırının nedenlerini soruşturuyor.

Rumlar, 1950'li yıllardaki bağımsızlık mücadelesi sırasında 9 EOKA militanının asılmasından Kraliçe Elizabeth'i sorumlu tutuyorlar. Altı yıl önce Kraliçe Elizabeth, Kıbrıs'ı ziyaret ettiğinde ölüm tehditi almıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!