Cezayir'de vahşet gündelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Cezayirde vahşet gündelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya, ekranlardan ve gazetelerden din adına yapılan hurharca katliamları neredeyse naklen izliyor. Gözü dönmüş aşırı dinciler 5 yıldır hemen her gün yaş ve cinsiyet gözetmeden yüzlerce masum sivili, hançerlerle ve baltalarla kesiyor. Caniler dün de ‘iyi mesai yaptı’: 84 sivili boğazlarını keserek, parçalayarak ve yakarak katletti. Cinnete kimin, nasıl ‘dur’ diyeceği ise meçhul.

İnsanlık tarihi, sayısız katliam ve soykırıma tanık oldu. Ancak insanoğlu ilk kez, boğazları kesilmiş, bedenleri parçalanmış ve yakılmış kadın ve çocukların görüntülerini evlerinden naklen izliyor. Burası Cezayir. Milyarlarca insan, 5 yıldır neredeyse her gün, din adına insan kasaplığına soyunan, gözü dönmüş canilerin vahşetini açık gözlerle seyrediyor. Dün de Cezayir'de ‘normal bir gün’ yaşandı. Aşırı dinciler, 84 sivili yaş ve cinsiyet gözetmeden boğazlarını keserek ve parçalayarak öldürdü.

Cezayir'de ölüm, akşam ezanın okunmasından sonra geliyor. Çünkü ezan sesi, namaza çağrının yanısıra havanın karardığını da ilan ediyor. Aşırı dinciler, katliam aletleri olan baltalarını, hançerlerini ve tüfeklerini sakladıkları yerden çıkartıyor. Ölüm mesaisine çıkan katiller, hedef seçtikleri köy ya da kenar mahallede önce silahlı direniş gösteren erkekleri kurşuna diziyor. Daha sonra, barbarlık çağlarını aratmayacak vahşet başlıyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar; kısaca koyunlara varıncaya kadar yaşayan bütün canlılar, hançer, kılıç ve baltalarla parçalanıyor. En sevdikleri yöntem boğaz kesmek. Sonra cesetler bir araya toplanıyor ve tanınmamaları için yakılıyor. Caniler, ardından hiç bir şey olmamış gibi karanlığın gölgesinde kayboluyorlar.

DÜNYA SEYİRCİ

Ve dünya kamuoyu, arasıra ‘dehşet’ çığlıkları atsa da, bu vahşeti giderek kanıksıyor. Kanlı teroristler de, dünyanın vurdumduymazlığından da cesaret alarak şiddeti tırmandırıyorlar. Başta Fransa olmak üzere dünyanın dört bir yanından, Cezayir'den yükselen imdat çığlığına cevap verilmesi için çağrılar yapılıyor. Fransa Başbakanı Lionel Jospin dün eski sömürgelerinden canlarını kurtarmak için kaçmak isteyenlere vize uygulamasını yumuşatacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!