Cezayir'de islamcı şiddetinhafta sonu bilancosu: 50 ölü

Güncelleme Tarihi:

Cezayirde islamcı şiddetinhafta sonu bilancosu: 50 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00


Haberin Devamı

Cezayir'de, hafta sonunda meydana gelen şiddet olaylarında çoğu sivil 50'den fazla kişi öldü. Görgü tanıklarına göre, başkent Cezayir'in 200 kilometre batısındaki Tenes bölgesinde, dün gece silahlı bir grubun bir otobüsü taraması sonucu yolculardan 15'i hayatını kaybetti.

Silahlı İslami Grup (GIA) tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırıda, 7 yolcu da yaralandı. Bu saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra, Cezayir'in 120 kilometre batısındaki Hemis Milyana bölgesindeki Butan kentinde, 5 kişi silahlı bir grup tarafından taranarak öldürüldü.


Basında yer alan haberlerde, başkentin 500 kilometre doğusundaki Uled Attia'da özel birliklerle çatışmaya giren 10 aşırı dinci militanın öldürüldüğü belirtildi. Hafta sonunda, batıdaki Klef'de bir polisin ve doğudaki Kurbet'te bir sivilin öldürüldüğü belirtiliyor. Basındaki haberlere göre, doğudaki Batna ve Annaba bölgelerinde 1 sivil ve 1 asker öldürüldü.

Haberin Devamı

Başkent Cezayir'in 90 kilometre güneyindeki Medea'daki bir liseninyatakhanesini önceki gece basan militanlar, 15 öğrenci ile okul müdürünü makinalı silahlarla tarayarak öldürmüştü. Görgü tanıkları iseolayda 19 öğrenci ve 2 öğretmenin öldüğünü söylediler.

Cezayir'de Ramazan ayının başlangıcından beri, 60'ı sivil yaklaşık 240 kişinin şiddet olaylarında hayatını kaybettiği belirtiliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!