Cezayir'de aşırı dinciler bölündü

Güncelleme Tarihi:

Cezayirde aşırı dinciler bölündü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cezayir'de FIS lideri Abbas Medani'nin affedilip serbest bırakılmasından sonra hükümete karşı savaşan aşırı dinci gruplar bölündü ve birbirlerine düştü. FIS ile kanlı katliamlara imzasını atan GIA'nın yayın organları karşılıklı suçlamalarda bulunuyor. Aşırı dincilerin ülkenin bir çok bölgesinde yer yer birbirleriyle çatıştıkları belirtiliyor.

Cezayir'i kana bulayan aşırı dincilerin bölünmesi, yıllardır hapiste bulunan Abbas Medani'nin ve Devlet Başkanı Liamine Zerval tarafından affedilmesiyle başladı. Medani hapisten çıkar çıkmaz, ‘‘Cezayir'in kurtarılması'' kampanyası başlattı ve bütün tarafları cinayetlere son vermeye çağırdı. Bu çağrı özellikle ılımlı İslamcılar arasında büyük taraftar buldu.

Cezayir'de bu güne kadar yapılan katliamların çoğuna imzasını atan aşırı dinci GIA örgütünün lideri Ebu el-Mundhir, gizlice dağıtılan yayın organları el-Cemaat'da, Medani'yi sert bir dille suçladı . Medani dün sessizliğini bozdu. FIS'in resmi yayın organı, El Ribat'ta yayınlanan bir yazıda Medani, ‘‘Bu katliamlar, ne bir insan tarafından yapılabilir, ne de bir müslüman'' diyerek GIA'ya savaş açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!