Çetinkaya-Luton Town maçının iptaline tepki

Güncelleme Tarihi:

Çetinkaya-Luton Town maçının iptaline tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 10:29

KKTC'de bu akşam oynanması beklenen Çetinkaya- Luton Town dostluk karşılaşmasının son anda iptal edilmesi Ada'da büyük tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

 KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, kararın “Akla, vicdana sığmayacak bir yaklaşım” olduğunu söylerken, Çetinkaya Futbol Kulübü Başkanı Zeki Ziya, İngiltere Futbol Federasyonu'nu için, ‘Rum lobisinin maskarası’ yakıştırmasını yaptı.

KKTC ligi şampiyonu Çetinkaya ile İngiltere ikinci ligindeki Luton Town takımının bu akşam oynaması beklenen futbol karşılaşmasının son anda iptal edilmesine Yavru Vatan’dan büyük tepki geldi. Rumların siyasi baskılarının sonuç vermesinden dolayı oldukça üzgün olduklarını belirten Çetinkaya Futbol Kulübü Başkanı Zeki Ziya, İngiltere Futbol Federasyonu!na yüklendi. Ziya, " İngiltere Futbol Federasyonu çok ciddi şekilde, Luton futbol takımını tehdit etti. Dayandığı noktalar tamamen siyasi, tamamen ayrımcılıktır. Onları şiddetle protesto ediyoruz. ‘Gevur’dan daha ‘gevurcu’ bir federasyondur İngiltere Futbol Federasyonu. Federasyon falan da değildir, Rum lobisini maskarasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Maçı izlemek için Lefkoşa Atatürk Stadyumu'na gelen ancak son anda gelen ‘iptal’ kararıyla büyük üzüntü yaşayan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ise şunları kaydetti:

“Son saniye olmadı, çünkü futbol federasyonları kendilerine Rum tarafından gelen baskı sonucu, eğer yaparlarsa, kendilerini ligden atacaklarını söylediler. Aldığımız bilgi bu. Bu, Papadopulos yönetiminin ne kadar mantıksız, akla, vicdana sığmayan bir yaklaşık içerisinde olduğunu gösterdi. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Soyer ardından Çetinkaya takımının oyuncularını tebrik etti. Çetinkaya takımı oyuncusu Yasin Kansu da, maçın oynanacağı yönünde kendilerine gelen bilgi üzerine sahaya çıkıp ısındıklarını, ancak son anda verilen iptal kararıyla şoke olduklarını söyledi. Kansu şunları kaydetti:

“Son bir haftadır hazırlanıyorduk. Son günlerde, özellikle bugün gelişen olaylar üzerine maçın oynanacağını duyduk. Büyük ümitlerle buraya kadar geldik. Sahaya çıktık, ısındık. Ama olmadı. Biz spor yapmak istiyoruz. ‘Spor dostluk ,kardeşliktir’ diyorlar, biz bunu göremiyoruz . Niçin bize bu hak verilmiyor? Bizim neyimiz eksik ki oynayamıyoruz? Ümit ediyorum bir gün bize bu şans verilir.”

Haberin Devamı

Çetinkaya, takımının teknik direktörü Turan Atay da olayın ‘utanç verici’ olduğunu söyledi. Atay, “Ne yazık ki, bu gece hüsranla bitti. Bunların aşılması gerekir. 40 yıldır ambargolar altında eziliyoruz. Futbolun ruhuna tam tezat bir olaydır futbolun siyasetle bağdaştırılması. Çok üzgünüz” diye konuştu.

İNGİLİZLER DE TEPKİLİ


KKTC'li Çetinkaya ile İngiliz Luton Town takımları arasındaki dostluk maçının iptali, maçı izlemeye gelen İngilizleri de kızdırdı. Luton Town takımının kendi arasında yaptığı gösteri maçı süresince İngiliz bayrağını elinden düşürmeyen İngiliz Bay Jack, “Çok üzgünüm. Siyasi nedenlerle maçın oynanamaması çok acı. Bu güzel geceyi berbat ettiler. Biz Kuzey Kıbrıs takımını desteklemek destek vermek için İngiltere'den buralara geldik. Bunların hiçbir şeye saygıları yok” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere’de yaşayan ve yaz tatili için vatanlarına gelen Kıbrıslı Türkler de “Maçı oynatmadıkları için önce Rumlar, sonra bütün dünya utansın” diyerek olaya tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!