Cesedini vahşi hayvanlar parçalamış

Güncelleme Tarihi:

Cesedini vahşi hayvanlar parçalamış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 12:53

ABD'nin güney Lefkoşa Büyükelçiliği askeri ataşesi Yarbay Thomas Mooney'in ölüm nedeninin boyun damarının kesilmesinden kaynaklanan kanama olduğu açıklandı. Rum Kesimi'ndeki ABD Büyükelçiliği ise, ölüm nedeninin “kişisel bir trajedi” olduğunu, siyasi ve güvenlikle ilgili bir yanı bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

 

Amerika’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Perşembe günü ortadan kaybolan daha sonra cesedi bulunan Askeri ateşe Yarbay Thomas Mooney’in ölümüne açıklık getirildi. Açıklamada, “Araştırmanın bu noktasında Yarbay Thomas Mooney’nin ölümünün kişisel bir trajedi olduğu, siyasi ya da güvenlikle ilgili bir sonuca ulaşılmadığı netleşti” denildi.

Amerikan Büyükelçiliği, destekleri ve mesajları için Kıbrıslı Rum yetkililere ve halka teşekkür etti.

Ancak açıklamada “kişisel trajediden” ne kastedildiği, konunun cinayet mi intihar mı olduğuna dair herhangi bir ayrıntı verilmedi.

CESEDİNİ VAHŞİ HAYVANLAR PARÇALAMIŞ

Geçen perşembe günü kaybolan ve dün Lefke bölgesinde Güney Kıbrıs sınırları içerisinde ölü bulunan Amerikalı yarbayın cesedine dün gece otopsi yapıldı. Rum adli tabip ve Avrupa Parlamentosu'ndaki Rum milletvekili Marios Matsakis tarafından yapılan otopside, Mooney'in, boyun damarının kesilmesinden kaynaklanan kanamaya bağlı hayatını kaybettiği belirlendi. Otopside ABD elçilik yetkilileri de hazır bulundu.

CESET ÜZERİNDE NOT VE CD BULUNDU

Rum basını, Amerikalı diplomatın intihar etmiş olabileceğinden şüphelenildiğini duyurdu. Rum gazeteleri, kilitli aracının yakınlarında ölü bulunan Amerikalı yarbayın sol elinde bir ustura tuttuğunu, vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğunu ve cesedin vahşi hayvanlar tarafından parçalandığını yazdı.

Mooney'in, Lefke bölgesinde Atsa-Orkonda yolu yakınlarında bulunan cesedinin çürümüş vaziyette olduğu belirtildi. Mooney'in cesedinin üzerinde bulunan not ve CD ile arabasında bulunan evrak çantasına, Rum polisi göremeden, ABD elçilik yetkililerinin el koyduğu kaydedildi.

Rum basınına göre, Amerikan elçilik çalışanları, psikolojik problem gözlemlenmemesine karşın diplomatın intihar ettiğinden şüpheleniyor. Amerikalı diplomatın kaybolmadan önce yakınlarından birine "bir otelin spor salonuna", diğerine ise "bir arkadaşını almak üzere havaalanına" gideceğini söylediği öne sürüldü. Evli ve iki çocuk babası Amerikalı yarbayın, son zamanlarda problemli olduğu da iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!