CERN laboratuvarında El Kaide militanı

Güncelleme Tarihi:

CERN laboratuvarında El Kaide militanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2009 00:00

İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) laboratuvarında El Kaide terör örgütü ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen bir mühendis tutuklandı.

Fransız yetkililer İslamcı olduğundan şüphe edilen mühendisin Fransa-İsviçre sınırında bulunan Cenevre’deki laboratuvarda tutuklandığını belirtirken ayrıntı vermediler.   

Olay, Amerikalı ünlü yazar Dan Brown’ın CERN laboratuvarında işlenen bir cinayetle başlayan romanı Melekler ve Şeytanlar’ı hatırlattı. Romanda CERN’e sızmayı başaran esrarlı bir kişi, başarılı fizikçi Leonardo Vetra’nın tek gözünü çıkarıp girişe okutarak onun tehlikeli buluşu olan “karşı madde”yi çalar. Ardından hedef şaşırtmak için bilim adamının cesedini gizli “Illuminati” sembolüyle dağlar. Cinayeti büyük bir özenle gizleyen CERN’in direktörü, Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon’u İsviçre’ye çağırır. Langdon cinayeti bilime çok önem veren Illuminati’nin işleyemeyeceğine karar vererek olayı araştırır ve çok daha şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!