Cenaze töreni Cumartesi

Güncelleme Tarihi:

Cenaze töreni Cumartesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Galler Prensesi Diana'nın cenaze töreni, Cumartesi günü Westminister Kilisesi'nde yapılacak. Cenazesi, beklenenin aksine devlet töreni ile değil, ancak aynı ağırlıktaki ‘‘Kraliyet töreni'' ile kaldırılacak. Buckingham Sarayı, ‘‘özel bir kişi için özel bir tören'' yapılacağını duyurdu. Cenaze töreni, İngiltere krallarından III.Henry'nin yaptırdığı Westminister Kilisesi'nde yerel saatle 11.00'de başlayacak. Prenses Diana'nın naaşı, cenaze töreni öncesinde katafalka konulmayacak.

Tören öncesi, Prenses'in cenazesinin şu anda tutulduğu St.James Sarayı'ndan alınarak askeri geçiş töreniyle Westminister Kilisesi'ne getirilecek. Burada yapılacak ayinden sonra, Prenses'in naaşı, bu kez ailesinin evinin bulunduğu ve bütün gençlik yıllarını geçirdiği Northamptonshire'a götürülecek. Prenses Diana, Northamptonshire'daki kasaba mezarlığında, babasının da yattığı aile kabristanında defnedilecek. Cenaze törenine, dünyanın her yerinden çok sayıda devlet ve hükümet temsilcisinin katılması bekleniyor.

Bu arada, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Cumartesi gününe kadar geçen yaklaşık bir haftalık süre için İngiltere'de ‘‘genel yas'' ilan edildiği bildirildi. Bu çerçevede bayraklar yarıda tutulacak ve askeri birliklerde yas giysileri giyilecek. Bu süre içinde Kraliyet Ailesi de genel yasa uygun olarak koyu renk giysiler giyecekler.

Bu süre içinde ise, tüm spor karşılaşmaları tehir edildi.

Öte yandan, İngiliz kamuoyu, Diana için bir anıt inşa edilmesini istiyor. İngiliz Times gazetesi, bu konudaki halkın arzusunu dikkate alarak, Diana'nın üyesi olduğu Spencer Ailesi'nin, Great Brington'daki özel kilisesine bir anıt inşaa edilebileceğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!