Cem'den Roma'ya uyarı mektubu

Güncelleme Tarihi:

Cemden Romaya uyarı mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Türkiye'den İtalya'ya mülteci akını konusunda İtalya Dışişleri Bakanı Lamberto Dini'e mektup yazarak, sorunun mülteci krizi değil, insan ticareti olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin bu konudaki mücadelesinin başarıya ulaşmamasından da, terör bağlantılı faaliyetlere hoşgörü gösteren ‘Bazı Batı Avrupa ülkelerinin sorumlu olduğunu’ vurguladı.

Cem, Dini'nin 30 Aralık tarihli mektubuna cevaben yazdığı ve ‘Meslektaşım ve dostum’ diye hitap ettiği mektupta, İtalya Dışişleri Bakanı'nın ‘zorunlu göç-exodus’ benzetmesini kullanmasına karşı çıktı. Cem, mektubunda, ‘Bu durum insanların daha iyi bir yaşam sürme isteğinin sömürülmesine dayanıyor. Bu temel nedeni romantikleştirilmiş bir insan hakları sorunu olarak göstermek, gerçeği saptırmak anlamına gelir ve yasadışı göçü organize edenlere cesaretlendirir’ ifadesini kullandı.

Cem mektubunda, daha önce ‘işkence gördükleri’ gerekçesiyle çeşitli yıllarda ‘yasadışı yollardan’ yaklaşık 90 bin kişinin Almanya'ya sığındığına da dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!