Ceketiyle Ganj’ı temizleyecek

Güncelleme Tarihi:

Ceketiyle Ganj’ı temizleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 21:42

Hindistan Başbakanı Modi, adının altın harflerle dikişlerine işlendiği takım elbisesi nedeniyle tepki çekince açık arttırma yoluna gitti. 1.7 milyon TL’ye sattığı elbisesinin geliriyle Ganj Nehri temizlenecek.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN Başbakanı Narendra Modi, geçen ay Yeni Delhi’de ABD Başkanı Barack Obama’yı ağırladığı sırada giydiği, uzaktan çizgili olarak gözüken, ancak çizgilerde dikey bir şekilde adının yazdığı takım elbisesini eleştiriler üzerine açık artırmaya çıkardı.
Her ne kadar bir işadamı 38 bin TL değer biçilen takım elbiseyi kendisinin hediye ettiğini söylese de Modi, eleştiriler üzerine sadece takım elbiseyi değil, kendisine gelen 450’den fazla hediyeyi de açık artırmaya çıkardı. Çizgili kostüm için neredeyse kıran kırana bir artırma süreci yaşandı. Sonunda elbise Dharmanandan Pırlantaları’nın varisi Hitesh Patel tarafından 43.1 milyon rupi’ye (1.7 milyon TL) satın alındı. Modi destekçisi olan aile, takım elbiseyi fabrikalarında sergilemeyi planlıyor. Modi, açık artırma gelirlerini Hindu inancına göre kutsal sayılan Ganj Nehri’nin temizlenmesi için harcayacak.

Haberin Devamı

Tartışmaya konu olan takım elbisenin kumaşında altın harflerle ‘Narendra Damodardas Modi’ yazıyor ve bu çizgi şeklinde tekrarlanıyor.

Hinduizmde Ganj Nehri’nin kirlenmeyeceği inancı var. Bu nedenle yıllarca kirlilik için önlem alınmamış, kanalizasyon ve fabrika atıkları nehre boşaltılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!