Çavuşoğlu'ndan 'Putin' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlundan Putin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 11:56

Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu eğer istenirse Andrey Karlov suikastı hakkında Rusya Devlet Başkanı Putin'i bilgilendirebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Halep krizini konuşmak üzere Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da gerçekleşen Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'i bilgilendirmeye hazır olduğunu duyurdu.

Üçlü Suriye toplantısı öncesi Moskova’da açıklama yapan Çavuşoğlu, “Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin uygun görürse ben görüşmeye hazırım. Ayrıca üçlü Suriye temasları öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirerek Ankara’da yaşananları ele almayı planlıyoruz” dedi.

RUSYA'DAKİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ DİRİÖZ'DEN DAYANIŞMA AÇIKLAMASI

Bu arada Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili Rusya başkenti Moskova’da görev yapan Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

Büyükelçi Diriöz açıklamasında şöyle dendi: “Değerli meslektaşım Büyükelçi Karlov’un alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Bu provokasyon amaçlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisi Türk-Rus ilişkilerinin ve iki ülke halkları arasındaki dostluğun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş olan müstesna bir kişidir. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu hain saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğimizi belirterek, Büyükelçiliğimiz adına Rus halkına ve devletine en kalbi taziyelerimi sunuyorum”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!