Çavuşoğlu: Suriye toplantısı 10 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Suriye toplantısı 10 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 07:00

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye’deki Esad rejimi arasında Moskova’da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek toplantı için 10 Mayıs tarihinin teyit edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

24 TV kanalında güncel konuları değerlendiren Çavuşoğlu, toplantıya İran tarafından kimin katılacağının net olmadığını, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Afrika turuna gitmesi durumunda bir başka yetkilinin toplantıya katılacağını söyledi.

‘SÜREÇ ŞİMDİLİK İŞLİYOR’

Arap dünyasının Esad rejimiyle angajmana girmesinin yerinden edilen Suriyelilerin geri dönmesi için önemli olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, buna karşın çoğu ülkenin Esad rejiminin Arap Birliği’ne hiçbir şey olmamış gibi geri dönmesine açık çek vermek istemediğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Siyasi süreçle ilgili rejim de adım atsın istiyorlar. Suriye’yi birleştirmenin yolu budur. Aksi takdirde YPG/PKK terör örgütü daha da güçlenecek. Eğitim alıyor, silah alıyor. Bunu müttefikimiz ABD veriyor. İleride çok karmaşık, zor bir tablo olacak. Suriye rejimiyle, yönetimiyle angajmana girdik, şimdilik işliyor. Bakalım, 10’unda dışişleri bakanları toplantısında belki basın toplantısı yaparız, belki ortak açıklama olur. O günkü görüşmelerimizde hangi konuda mutabık kalırız, önceden net söylemek mümkün değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!