Catherine’in yükselişi! Diana'nın ünvanı artık onun

Güncelleme Tarihi:

Catherine’in yükselişi Diananın ünvanı artık onun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 07:00

Prens Charles’ın kral olmasıyla tahtın bir numaralı varisi haline gelen Prens William ve eşi Catherine’e Galler Prensi ve Prensesi unvanları verildi. Böylece bir zamanlar Prenses Diana’ya ait olan Galler Prensesi unvanı, gelini Catherine’e geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü üzerine büyük oğlu Prens Charles tahta çıkarken kraliyet unvanları da değişti. Veliaht Prens olarak Charles’a ait olan Galler Prensi unvanı bir numaralı varisi olan büyük oğlu Prens William’a geçti.

Kral 3’üncü Charles, William ve eşi Catherine’e (Kate) Galler Prens ve Prensesi unvanlarının verildiğini ilan etti. Böylece son olarak 1997 yılında trafik kazasında ölen Prenses Diana tarafından kullanılan ‘Galler Prensesi’ unvanının yeni sahibi, gelini Cambridge Düşesi Kate oldu.

Catherine’in yükselişi Diananın ünvanı artık onun

ÜNİVERSİTEDE TANIŞTILAR

Sade vatandaş bir aileden olan Kate Middleton bir işadamı ile eski hostes bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. William ve Kate’in yolları, İskoçya’da birlikte eğitim gördükleri St Andrews Üniversitesi’nde kesişti. 2007 yılındaki kısa bir ayrılık dışında çift o zamandan beri birlikte. 2011 yılında evlenen William ve Kate çiftinin Prens George (9), Prenses Charlotte (7) ve Prens Louis (4) olmak üzere üç çocukları bulunuyor.

Haberin Devamı

Catherine’in yükselişi Diananın ünvanı artık onun

Prenses Diana

DIANA İLE ÖZDEŞLEŞTİ

Galler Prensesi unvanı yıllarca Diana ile özdeşleştirilirken Catherine’nin bunun farkında olduğu ancak kendi tarzını da oluşturmayı amaçladığı belirtiliyor. Özellikle William’ın kardeşi Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın Kraliyet Ailesi’nden ayrılma kararı aldığı bir dönemde ikisi de 40 yaşında olan William ve eşi giderek daha fazla kraliyet rolü almaya başlamıştı.

Catherine’in yükselişi Diananın ünvanı artık onun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!