Çarşaf ve tabaklar Riyad’dan gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Çarşaf ve tabaklar Riyad’dan gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 07:00

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, 2 günlük bir ziyaret için gittiği Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e “Asla eli boş gelmem” sözü verdi.

Haberin Devamı

Yunan basınına göre Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de öldürülmesinin ardından ilk kez Prens bir AB ülkesini ziyaret ederken Suudi makamları, Yunan muhataplarından 300 adet limuzin araç istedi. Veliaht Prens ve beraberindeki kalabalık heyetin kaldıkları oteldeki nevresim ve tabaklar bile Riyad’dan getirildi.

İŞBİRLİĞİ SÖZÜ

Yunan Başbakanı ile görüşmesinde “Ülkenize hiçbir zaman eli boş gelmeyeceğime söz veriyorum” diyen Prens, “Yunanistan’ı hidrojen açısından Avrupa için merkez haline getirmekle ilgileniyoruz. Bu, her iki ülke için de oyunun kurallarını değiştiriyor” diye konuştu. Bin Selman’ın ziyaretinde, askeri işbirliği, enerji ve telekomünikasyon dahil, bir dizi anlaşma imzalandı.

4 MİLYAR EURO YATIRIM

Yunanistan, Suudi Arabistan ve Kıbrıs Rum kesimi ortaklığında Akdeniz’de denizaltına döşenecek kablolarla, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayacak veri hattı inşasının (East to Med Data Koridoru projesi) yanı sıra, iki ülke arasında, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulması da kararlaştırıldı. Atina’da beklentiler Suudi Arabistan’ın Yunanistan’a en az 4 milyar Euro’luk yatırım yapması.

 

BAKMADAN GEÇME!