Carla’ya övgüler

Güncelleme Tarihi:

Carla’ya övgüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2008 00:00

Sarkozy çifti, ABD Başkanı Bush ve eşini, önceki akşam Elysee Sarayı’nda konuk etti.

Bush, dün Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile düzenlediği ortak basın toplantısında Fransa’nın first ladysi Bruni için, "Carla çok akıllı, yetenekli ve misafirperver. Sarkozy’nin niye onu seçtiğini anladım" dedi. Bush’ların ziyareti boyunca Carla Bruni, basından uzak durmayı yeğledi.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, geçtiğimiz Şubat ayında evlendiği üçüncü eşi Carla Bruni ile birlikte ABD başkanı George Bush ile Laura Bush’u Elysee Sarayı’nda ağırladı. Bush’un övgüler yağdırdığı Bruni, kameralardan uzak kalmayı yeğlerken, iki liderin görüşmesinde Türkiye’den hiç söz edilmedi.

Paris’e gelen ve önceki gece, akşam yemeği için Sarkozy ve "First Lady" Carla Bruni-Sarkozy (40) tarafından eşi Laura Bush ile birlikte Elysee Sarayı’nda ağırlanan Bush, ortak basın toplantısına Carla Bruni’yi övmekle başladı. Akşam yemeği için basın önünde Sarkozyler’e teşekkür eden Bush "Carla çok akıllı, yetenekli ve misafirperver. Sarkozy’nin neden onu seçtiğini daha iyi anladım" dedi. Ardından Bush, "Onun da neden Sarkozy ile evlendiğini anlamış oldum" diye ekledi.

Türkiye konuşulmadı

İkili görüşmede Afganistan, Lübnan, İsrail, Filistin, Darfur, İran ve Suriye konularını ele aldıklarını belirten iki lider, Elysee’deki basın toplantısında sanki bu konuda konuşmamak için anlaşmış gibi Türkiye’den hiç söz etmezken, İran’ı ve dolaylı olarak da Suriye’yi uyardılar. Sarkozy ile İran konusunu geniş şekilde ele aldıklarını belirten Bush, "Uranyum zenginleştirme programını durdurması için büyük ülkelerin ekonomik teşvikler içeren cömert teklifini İran’ın reddetmesinden hayal kırıklığına uğradım" dedi. Bush, "Suriye konusunu görüştünüz, Beşar Esad’a mesajınız nedir" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Mesajım, İran’la işbirliği ve dayanışmayı kesin. Teröristlerle işbirliği yapmayın. Hamas’a terörü bırakmasını söyleyin. Filistin devletinin kurulmasını destekleyin. Hizbullah’ı, Lübnan ve diğer ülkelerde desteklemekten vazgeçin, İran’a nükleer silah üretimi için yardım etmeyin."

Bruni saklandı

Sarkozy ile Carla Bruni, Elysee Sarayı’na gelen Bushlar’ı birlikte karşıladılar. Ancak kısa bir süre sonra Bruni, Laura Bush’u alarak, kameralardan uzakta ağırladı. Geri planda kalmaya özen gösteren Bruni, Laura ile başbaşa sohbet etti.

Elysee’deki akşam yemeğinde, smokin ve gece tuvaleti yoktu. İkili, konukları karşılamak yerine masalarına gidip sohbet etti. Erkekler, koyu renk takım elbise, kadınlar ise kokteyl kıyafeti giydi. Basına, yemekle ilgili fotoğraf verilmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!