Çareyi Lenin heykelini satmakta buldular

Güncelleme Tarihi:

Çareyi Lenin heykelini satmakta buldular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 15:29

Rusya'da bir kent yönetimi maddi sıkıntıdan kurtulmak için Lenin'in bronz heykelini satışa çıkardı.

Sovyetler Birliği'nin kurucusu ve Bolşevik Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'in Rusya'nın güneyindeki Voronej kent merkezindeki bronz heykelinin, maddi sıkıntı yüzünden satışa çıkarıldığı bildirildi.

Rus Vesti-24 televizyonu Moskova'nın 500 kilometre güneydoğusundaki Voronej kent yönetiminin, 60 yıllık bronz heykelin yaklaşık 50 bin dolar civarında olan onarım masrafını karşılayamadığı gerekçesiyle, 14 ton ağırlığındaki bronz heykeli satışa çıkardığını duyurdu. Bu heykeli satın alacak kişi veya kurumun, onarım için gerekli masrafı karşılaması gerekiyor. Heykel satılsa bile, mevcut yerinden yeni bir yasaya kadar kaldırılamayacak.

Komsomolskaya Pravda gazetesi, bronz heykelin tadilatından sorumlu kent yönetimine ait şirketin iflas ettiğini ve kent yönetiminin 50 bin dolarlık onarım masrafını karşılayacak yeni sponsor aradığını kaydetti.

Voronej Kenti Kültür Bölümü Başkanı İvan Çuknov da gazeteye yaptığı açıklamada, "Bu heykel devlet koruması altında ve yasa bu heykelin sahibinin halkın buna ücretsiz ulaşımını sağlamasını emrediyor. Halkın onu ziyaret edip çiçek bırakması gerekiyor" diye konuştu.
Voronej'de, geçen yıl yaklaşık 200 dolara mal olacak bir Lenin heykeli dikilmesi önerisi getirmiş, ancak bu öneri son dakikada reddedilmişti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından eski Sovyet cumhuriyetlerin çoğunda Lenin heykelleri sökülürken, bugün Rusya'nın bütün kentlerinin ana meydanında en az bir Lenin heykeli hala bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!