Cameron Almanya'da Merkel'le görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Cameron Almanyada Merkelle görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 14:17

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron, Fransa'nın ardından bugün de Almanya'nın başkenti Berlin'de resmi temaslarda bulunacak.

Cameron'ın Alman muhatabı Angela Merkel'le yapacağı görüşmede, "İngiltere'nin AB ile yapıcı bir beraberlik" istediğini vurgulaması bekleniyor. Cameron-Merkel görüşmesinde ayrıca, Afganistan, İran, G20, iklim değişikliği, avro para birimi bölgesi gibi konuların ele alınması öngörülüyor.

Almanya Başbakanı Merkel'in ise Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin Avrupa Parlamentosu'nda (AP), Fransa ve Almanya'nın da içinde olduğu "merkez sağ" gruptan ayrılmasıyla ilgili rahatsızlığı dile getirebileceği kaydediliyor.

Cameron, AP'de merkez sağ gruptan ayrılarak, "AB'ye yönelik şüpheciliğiyle" bilinen Polonya'nın Hukuk ve Adalet Partisi'yle yeni bir ittifak oluşturmuştu.

Başbakanı, şimdi koalisyon ortağı olan Liberal Demokrat Parti lideri ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg özellikle genel seçim kampanyaları döneminde, "AP'de aşırı sağ görüşleriyle bilinen bir grupla işbirliği yapmakla" eleştirmişti.

İngiliz Başbakanın ayrıca, ülkesinin bütçe açığını gidermek için çalışacağını Merkel'e söylemesi, ancak avro para birimini kullanan 16 ülkenin onayladığı "avro mali yardımına" katkı sağlayamayacağını aktarması bekleniyor.

Cameron, başbakan olduktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini dün Fransa'ya yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşen Cameron düzenlenen ortak basın toplantısında, "Avro bölgesine katılmamakla doğru bir şey yaptık" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!