California'da korkunç patlama: 53 ev yerle bir oldu

Güncelleme Tarihi:

Californiada korkunç patlama: 53 ev yerle bir oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 10:54

ABD'nin California eyaletinde San Francisco yakınlarındaki San Bruno'da yaşanan bir patlama 50’den fazla evin yıkılmasına en az bir kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Patlamanın nedeni henüz tam olarak belirlenemedi.

Haberin Devamı

SAN BRUNO ALEV ALEV - FOTO GALERİ

 

Patlamadan geriye dev bir krater kalırken çıkan yangınlar San Bruno bölgesindeki birçok evi etkisi altına aldı.

 

San Francisco Körfezi yakınlarında hizmet veren bir gaz şirketi, bölgeye gaz götüren borulardan birinin zarar gördüğünü belirtti. Pasifik Gaz ve Elektrik Şirketi e-postayla yaptığı açıklamada, “Eğer patlamadan bizim sorumlu olduğumuz belirlenirse, bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız” dedi.

 

Yangında ağır yanıklar alan kurbanlar San Francisco Körfezi civarındaki hastanelere akın etti. Yaralı sayısı henüz net olarak belirlenmedi ancak hastane kayıtlarında en az 20 ağır yaralının bulunduğu ve bu rakamın artabileceği belirtildi.

 

Haberin Devamı

Bir itfaiye aracının ön camının patlamasına neden olacak kadar sıcak olan alevler 53 evi tamamen yerle bir ederken 120 ev de yangından zarar gördü.

 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

San Bruno İtfaiye Şefi Dennis Haag, patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğinin teyit edildiğini ifade etti.

 

Dört hektarlık alana yayılan yangının yarısının kontrol altına alındığı, bölgede 150-200 civarında itfaiyecinin görev yaptığı yetkililerce ifade edildi. 100’den fazla kişi de civarlardaki sığınma merkezlerine başvurdu. Ancak kayıpların kaç kişi olduğu bilinmiyor.

 

CNN televizyonu bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!