Buz kütlesi üzerinde can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Buz kütlesi üzerinde can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 12:48

Amcasıyla birlikte kutup ayısı avına çıkan 17 yaşındaki genç, geceyi eksi 15 derecede bir buz kütlesinin üzerinde 3 kutup ayısıyla birlikte geçirdi.

Haberin Devamı

Kanada'da kutuplara yakın bölgede Coral Harbour bölgesinde 67 yaşındaki Jimmy Nakoolak, 17 yaşındaki yeÄŸeniyle birlikte kutup ayısı avına çıktı. Her ÅŸey yolunda gidiyordu. Kutup ayılarına rastlamış ve av için bereketli bir gün olacağını düşünüyorlardı. Ancak aniden hiç planda olmayan bir ÅŸey oldu. Â

Genç çocuğun bulunduğu yerde karla kaplı bir buz kütlesi koparak sürüklenmeye başladı. Aynı anda dev buz kütlesinin üzerinde anne kutup ayısı ile iki yavruda bulunuyordu. 17 yaşındaki yeğeninin kaybolduğunu fark eden Jimm Nakoolak kurtarma ekiplerine haber verdi. Kurtarma uçakları bölgede araştırma yaparak çocuğu aramaya başladı. Ancak gece bastırdığı ve fırtına olduğu için kurtarma ekipleri buz kütlesini gözden kaybetti.

Talihsiz çocuk geceyi üç kutup ayısıyla birlikte bir buz kütlesinin üzerinde, eksi 15 derecede geçirmek zorunda kaldı. Sonraki gün kurtarma çalışmalarına askeri helikopterler de katıldı. Çocuk geceyi üç aç ayıyla birlikte bir buz kütlesi üzerinde geçirmişti ama şansı yaver gitmişti. Askeri helikopterler çocuğun yerini tespit ederek, ayılara kurban olmadan kurtarmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!