Büyük önder Atatürk Selanik'te anıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyük önder Atatürk Selanikte anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:52

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıl dönümünde Selanik'te, doğduğu evde düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye'den gelen ziyaretçilerle Batı Trakyalı Türklerin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Hüseyin Özdemir, "Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlığına ve egemenliğine büyük önem verdiğini" vurguladığı konuşmasında, "Büyük Atatürk, ilkeleri, idealleri, başarıları ve kurduğu cumhuriyetle bize ışık tutan, siyasal, toplumsal ve kültürel hayatımızın her alanında gösterdiği hedeflere izinden gittiğimiz yüksek bir şahsiyettir" dedi.

Türkiye'den ve Batı Trakya'dan gelen öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Fevziye Mektepleri Ayazoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri de marşlar söyledi.

Bu arada Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Süleyman Belen, Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Ferit Özşen tarafından yapılan bronz Atatürk büstünü, Başkonsolos Özdemir'e teslim etti.

Yoğun yağış altında düzenlenen törene, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Fevziye Mektepleri Ayazağa Işık Okulu, Beşiktaş Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, İskeçe Türk Birliği, Lozan Mübadilleri Vakfı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Bursa Osmangazi Belediyesi, İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Bornova Şubesi'nden ziyaretçiler de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!