Büyük ikramiye Madrid'in işçi mahallesine

Güncelleme Tarihi:

Büyük ikramiye Madridin işçi mahallesine
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 17:31

İspanya'nın en büyük ikinci piyangosunda 120 milyon avronun dağıtıldığı büyük ikramiye Madrid'in bir işçi mahallesine çıktı.

Haberin Devamı

Hz. İsa'nın doğumuyla bağlantılı olarak İspanya'da bugün kutlanan dini bayram için çekilen "El Nino" piyangosunda büyük ikramiye tek bir bölgeye isabet etti. İkramiyeden çok fazla kişinin yararlanması için tanesi 20 avroya satılan biletler onarlık 60 seri halinde satışa çıkarıldı. Her seri için toplam 2 milyon avro ödül verilirken, 20 avroluk tek bileti olan 200 bin avro ikramiye almaya hak kazanıyor.

Büyük ikramiyenin isabet ettiği 70013 nolu biletlerin tamamının satıldığı, Madrid'in işçi mahallesi olarak bilinen, göçmenlerin de yaşadığı Ascaso, bir anda şenlik yerine dönüşürken, yüzlerce kişi sokaklara döküldü.

İkramiye sahiplerinden bazıları arabalarına binip korna çalarak, şarkılar söylerken, bazıları da İspanya'da alışık olunan şekilde bilet bayinin önünde şampanya patlatarak kutlamalar yaptı. "Çok mutluyuz, herkes bayram yapıyor" diyen bayi sahibi Luis Nieto, 70013 numarasına 20 yıl önce de ikramiye denk geldiğini belirterek, mahallelinin bu numarayı çok sık aldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

200 avro ödeyerek onluk bir seri alan ve toplam 2 milyon avroluk ödül kazanan pansiyon sahibi 50 yaşındaki Antonio Santos, aklında olan tek şeyin bu parayla seyahat etmek olduğunu söyledi.

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da, 22 Aralıkta çekilen Noel piyangosu toplam 2,3 milyar avroluk ödül dağıtırken, bugünkü "El Nino" piyangosu toplamda 840 milyon avro ikramiye dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!