Butto’ya af çıktı

Güncelleme Tarihi:

Butto’ya af çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu korumak isteyen Pakistan lideri Pervez Müşerref, sürgünde olan eski başbakan Benazir Butto ile iktidarı paylaşma konusunda anlaştı.

Anlaşmaya göre, Müşerref, Butto’nun ülkeye dönmesine olanak sağlayacak af çıkaracak, Butto da yeniden seçilmesi halinde Müşerref’e engel olmayacak.

PAKİSTAN lideri Pervez Müşerref ile sürgünde yaşayan eski başbakan Benazir Butto’nun, iktidarın paylaşılmasının yolunu açacak ulusal uzlaşma projesi konusunda anlaşma sağlamasıyla birlikte, Yüksek Mahkeme de, muhalefetin devlet başkanlığı seçimlerinin ertelenmesi başvurusunu reddetti. Mahkeme’nin bu kararıyla, Butto ile ittifak yapan Müşerref’in favori olduğu devlet başkanlığı seçimi bugün yapılabilecek.

Pakistan kabinesi, ulusal uzlaşma projesini de onayladı. Bir yetkili, "Proje konusunda anlaşmaya vardılar. Butto kabul etti" Dedi. Planda, aralarında yolsuzlukla suçlanan Butto’nun da bulunduğu siyasi yetkililerle işadamları için af öngörülüyor. 18 Ekim’de sürgünden dönmeyi planlayan Butto, üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturmak için anayasal düzenleme yapılmasını ve devlet başkanının yetkilerinin sınırlandırılmasını da istiyor. Butto, 1988-1990 ve 1993-1996 arasında başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Ancak Müşerref’in, muhaliflerin yaptığı itirazlar yüzünden güç kaybettiği yorumları yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!