Bush'un renkli seçim vaatleri

Güncelleme Tarihi:

Bushun renkli seçim vaatleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2004 01:56

1- Ay'da üs kurulup Mars’a astronot yollanacak
2- Dar gelirliye Çöpçatanlık yapılacak
3- Kaçak latin işçiler misafir sayılacak

Ne terörizmin başının ezilmesi ne de El Kaide'nin başı Usame bin Ladin'in yakalanması. Ne işsizlikle mücadele ne de dev bütçe açığının kapanması. ABD Başkanı George W.Bush'un bugünlerde en heyecanlı seçim yatırımı astronotları önce Ay'a sonra da Mars'a yollamak. Ancak Bush'un renkli vaatleri bununla bitmiyor. Evlilik müessesesi 1.5 milyar dolarlık kampanya ile desteklenip muhafazakar kesim tatmin edilecek. Latin kökenli oylar ise kaçak göçmenlere ‘‘misafir işçi’’ statüsü verilerek avlanacak.

İLERİCİLERE: HEDEF 2030'DA MARS

Babasının yarıda bıraktığı işleri tamamlamaktan büyük keyif alan Bush, Irak'ta Saddam Hüseyin'in defterini dürdükten sonra şimdi de eski ABD Başkanı olan George Bush'un yarım kalan Mars projesini canlandırmayı umuyor. Çünkü uzay keşifleri Amerika'da ulusal birliği tazeliyor.

Bu nedenle Bush, beş yıl için Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'ya 1 milyar dolar ek ödenek isteyerek Mars projesine ivme kazandıracak. Bu çerçevede 20 yıl için Ay'a üs kurulacak. 2030'dan sonra ise hedef Mars'a ayak basmak olacak. Uzay mekiği projeleri emekliye ayrılırken, yeni uzay araçlarıyla uzayın derinlikleri keşfedilecek. Yer çekimi altıda bir oranında daha az olduğundan uzay gemileri Ay üssünden fırlatılacak.

MUHAFAZAKARLARA: ÇÖPÇATANLIK PROGRAMI

ABD'deki muhafazakar çevreleri en çok rahatsız eden konulardan biri geçen Kasım ayında Massachusetts eyaletinde yüksek mahkemenin Anayasa'nın eşcinsellere de evlilik hakkı tanıdığı yolunda karar vermesi oldu. Şimdi muhafazakar kesim Bush Yönetimi'ne anayasa değişikliğine gidip eşcinsel evlilikleri yasaklaması için bastırıyor.

Bush Yönetimi ise 1.5 milyar dolarlık evlilik programıyla özellikle düşük gelirli çevrelerde evliliği teşvik etmeyi planlıyor. Hatta Bush'un bu programı gelecek hafta yapacağı Birliğin Durumu konuşmasında da gündeme getirmesi isteniyor. Evliliği teşvik edecek reklamlar hazırlanacak, örnek çiftler ön plana çıkarılacak, çiftlere eğitim programları sunulacak.

LATİN KÖKENLİLERE: MİSAFİR İŞÇİ

ABD Başkanı George Bush, ABD'deki kaçak göçmenlere ‘‘misafir işçi’’ statüsüyle yasal bir kimlik tanımayı planlıyor. Buna göre kaçak işçilere üç yıllık geçici oturma ve çalışma izni verilecek. Sonrasında ise ihtiyaç yoksa ülkelerine geri dönmeleri istenecek. Misafir işçiler, ücretlerinin bir kısmını ancak ülkelerine geri döndükten sonra alabilecekler. Böylece işçilerin geri dönmesi de teşvik edilmiş olacak. ABD'deki en büyük kaçak işçi grubunu Meksikalılar oluşturuyor. Bush bu girişimiyle Latin kökenli oyları çekmeyi umuyor.

Bush’u ‘bush’ çizdi

Amerika kıtasındaki 34 ülke liderinin bir araya geldiği Meksika'nın Monterrey kentindeki zirvede ABD Başkanı George W.Bush'un sağ yanağındaki çizik dikkat çekti. Yüzüne yoğun kapatıcı sürülen Bush'un yanağının Teksas'taki Prairie Chapel Çiftliği'nde çalıları temizlerken çizildiği anlaşıldı. Bush sözcüğü İngilizce'de ‘‘çalı’’ anlamına geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!