Bush yönetiminde Beyaz Saray sosyetesi değişecek

Güncelleme Tarihi:

Bush yönetiminde Beyaz Saray sosyetesi değişecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bill Clinton döneminde Beyaz Saray'ın konukları arasında Hollywood'un liberal eğilimli isimleri yer alıyordu. Bu kişilerin Lincoln odasında gece yatısına kalması da hayli tartışma yaratmıştı. Clinton'ların taşınmasıyla birlikte, Steven Spielberg, Kevin Spacey, Whoopi Goldberg, Barbra Streisand ve Sharon Stone'un ayağı Beyaz Saray'dan kesilecek.

Teksaslı Bush'ların kültürel yapısına uygun olarak Beyaz Saray'a country şarkıcıları ve beyzbol yıldızları gelmeye başlayacak. Listenin başında büyük ihtimalle Bush'un hayran olduğu, yakın dostu beyzbolcu Nolan Ryan yer alacak.

Tabii Cumhuriyetçi Parti'nin Hollywood'lu destekçileri de yeni konuklar arasında yerlerini alacak. Bu isimler silah lobisinin önderi Charlton Heston, Bruce Willis, Bo Derek ve baba Bush döneminde spor danışmanlığı yapan Arnold Schwarzenegger.

Orkestra yönetti

Başkan Bill Clinton, 2000 yılı sanat ve insanlık ödülleri töreninde bir ara sahneye çıkıp Ulusal Senfoni Orkestrası'nı yönetti ve her zamanki gibi hem eğlendi, hem de eğlendirdi.

Clinton'ın jogging ayakkabıları gidecek, Teksas çizmeleri gelecek.

Bush çiftli Teksaslı olduğu için et sever, Gül Bahçesi'nden barbekü kokuları yükselecek. Bush kendini barbekü uzmanı olarak tanımlıyor.

Yeni first lady kütüphaneci olduğu için, kitaplığı yeniden düzenleyecek. Uzmanlık alanı Yunan tragedyaları. En sevdiği yazar Dostoyevski.

Beyaz Saray'da geceler daha sessiz olacak. Clinton sadece üç saat uyuduğu için ortalık her zaman kalabalıktı. Bush ise partilerden erken ayrılmasıyla tanınıyor ve sabahları 09.30'da kalkıyor.

Bush'ların köpeği Spotty, Clinton'un köpeği Buddy ile kedi Socks'ın yerini alacak.

Bush'un Beyaz Saray'a taşınmasından sonra zengin Teksaslılar da Washington'da ev almaya başlayacak. Emlak fiyatları artabilir.

İstifa etti

George W. Bush, 20 Ocak'ta başlayacağı yeni görevi için dün, 6 yıldır yürüttüğü Teksas Valiliği'nden istifa etti. Bu görevi, Vali Yardımcısı Rick Perry yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!