Bush’tan yazlık daveti

Güncelleme Tarihi:

Bush’tan yazlık daveti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 00:00

ABD’de haftalığı 30 bin dolarlık villada tatil yaptığı için yaylım ateşine tutulan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy dün de "Amerikan fobisi" olan Fransızları çileden çıkaracak bir açıklama yaptı. Tatilde peşini bırakmayan Paris-Match muhabirine konuşan Sarkozy, "Bush, beni babasının Kennebunkport’taki sayfiyesine davet etti" dedi.

BOSTON’un kuzeyindeki Wolfeboro’da, Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden Mike Ape’a ait villada ailesiyle birlikte tatil yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, günlük joggingi sırasında üç Fransız gazeteciye yakalandı. Winnipesaukee Gölü kenarındaki aile tatili sırasında da Sarko’nun peşini bırakmamak için ormanda kamp kuran üç gazeteciden biri olan Paris-Match muhabiri Regis Le Sommier, jogging karşılaşmasını derginin internet sitesinde şöyle anlattı:

"Sarkozy, dört yakın iki uzak koruması ve dört güvenlik aracı eşliğinde çıktığı koşu sırasında bizi görünce gülerek yanımıza geldi. Kulaklığını ve gözlüğünü çıkardı. Tişörtünde ’US-Special agent’ yazıyordu. 10 dakika kadar konuştuk. ABD Başkanı George W.Bush tarafından, baba Bush’un Kennebunkport’taki yazlık evine davet edildiğini söyledi. Ancak Bush’un daveti nedeniyle Wolfeboro’da tatil yapmadıklarını ekledi. Çok yakın dostlarının davetiyle gitmişler oraya, uzun zamandır birlikte tatil yapmak istiyorlarmış."
/images/100/0x0/55eae5aff018fbb8f89db63e


Baba Bush’un Maine eyaletindeki sayfiye evi, Sarkozy ailesinin tatil yaptığı yere 80 km kadar mesafede bulunuyor. ABD Başkanı Bush, geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i de bu evde ağırlamıştı.

LİBYA İÇİN SORUŞTURMA

Öte yandan Fransız solu Sarkozy’lerin de girişimiyle Bulgar hemşireleri Libya’nın serbest bırakması karşılığında yapılan 168 milyon Euro’luk silah anlaşmasının şartları konusunda bir Meclis araştırma komisyonun kurulmasını istiyor. Sosyalist Parti Genel Sekreteri François Hollande ise "Sarkozy şeffaf bir demokrasi isterken ki bu onun sözüdür, savunma bakanının bir ’niyet mektubu’ diye açıkladığı silah satışı ile ilgili anlaşmayı Kaddafi’nin oğlundan mı öğrenecektik" diye sert tepki gösterdi. Fransa Ulusal Meclis Başkanı Bernard Accoyer ise bu konuda bir komisyon kurulması konusunda yeşil ışık yaktığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!