Bush: İslami faşistlerle savaş sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bush: İslami faşistlerle savaş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere’de son anda engellenen terör eylemlerinin, "İslami faşistlere karşı verilen savaşı bir kez daha hatırlattığını" söyledi. Wisconsin eyaletinin Green Bay kentini ziyaret ederken saldırıların önlendiğini öğrenen Bush, "Amerika bugün 11 Eylül’den daha güvenli. Fakat hala tamamen güvende değiliz. Bu yüzden tehdidin yok edildiğini söyleyemeyiz" dedi. İngiliz hükümetine teşekkür eden Bush, terörle mücadelede gerekli tüm önlemlerin alınacağı sözünü verdi. Amerikan istihbaratının olası bir saldırdığı birkaç gündür öngördüğü, Bush’un da İngiltere Başbakanı Tony Blair ile pazar günü ve önceki gün iki kez telefonda görüştüğü bildirildi.

Ulusal Güvenlik Bakanı Michael Chertoff da, son anda engellenen saldırı konusunda El Kaide’den şüphelendiklerini açıkladı. Chertoff, "Bu iyi planlanmış, önemli sayıda militanın katıldığı, merkezi İngiltere olan uluslararası bir komploydu" dedi.

Uzmanlar, 11 Eylül saldırılarının beşinci yıldönümüne günler kala El Kaide’nin her açıklamasında vaat ettiği "Big One"ın (Büyük Saldırı) engellenmiş olabileceğini söylediler. Amerikalı bakana göre, saldırganlar, içecek ve elektronik cihaz kisvesi altında uçağa sokacakları objelerle patlayıcı yaparak uçakları infilak ettirecekti. Nitekim Londra’daki metro saldırılarında da teröristler, kozmetik mağazalarından aldıkları kimyasalları bomba olarak kullanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!