Bush görevi devralma hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

Bush görevi devralma hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin 43'üncü Başkanı seçilen George W. Bush, Washington'a bir an önce gelip görevine başlamayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

ABD'nin eski başkanlarından babası George Bush ile karıştırılmaması için ikinci adı Walker'ı sadece "W" olarak kullanan oğul Bush, bu harfin Texas aksanıyla okunuşu olan "Dubya" adıyla da anılıyor.

Texas'taki çiftliğinde gazetecilerle sohbet eden Bush, "Washington'a giderek görevime başlamak için ne kadar heyecanlandığımı anlatamam. Büyük bir coşku içindeyim. Bana verilen bu fırsat için minnettarım" dedi.

"Dubya" Bush, Pazartesi günü Washington'a gelerek Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili kongre liderleriyle görüşmeyi planlıyor. Bush'un ertesi gün de ABD Başkanı Bill Clinton ve Başkan Yardımcısı Al Gore ile biraraya gelmesi bekleniyor. Bush, Demokrat Parti başkan adayı Gore'un çekilme konuşmasını değerlendirirken, "Bence Gore samimiydi. Konuşmasının tonunu iyi ayarladı" dedi.

Haberin Devamı

Bush'un geçiş hükümeti çalışmalarını yürütmekle görevlendirdiği yardımcısı Dick Cheney ise Washington'da, hükümetin tahsis ettiği 5 milyon dolarlık fonla birlikte, geçiş süreci üzerinde çalışıyor. 59 yaşındaki "kurt politikacı", baba Bush döneminin Savunma Bakanı Cheney, siyasi hayatında daha önce 5 kez Beyaz Saray'ı teslim alan ekibin içinde görev yapmıştı.

Bush, tartışmalı seçim mücadelesi yüzünden geciken geçiş yönetimi çalışmalarının ardından, 5 bin kişilik hükümet kadrosunu dolduracak ve bu görevlere atananların binden fazlasının Senato tarafından da onaylanması gerekecek. Bush'un geçiş yönetimi çalışmaları, Florida'ya kilitlenen başkanlık seçimi yarışı yüzünden beş hafta gecikmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!