Bush 35 günde 6 bin atama yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bush 35 günde 6 bin atama yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanlık kotuğuna, bir aydan fazla gecikmeyle oturan George W.Bush, Beyaz Saray'daki kilit mevkiler başta olmak üzere, yönetimini oluşturmak üzere kolları sıvadı. Bush'un, 35 gün içinde tam 6 bin atama yapması gerekiyor. Bush'un yeni kabinesindeki isimleri hafta sonundan itibaren açıklayabileceği ve Noel'e kadar bu sorunu halledebileceği belirtilirken, geçiş yönetimi oluşturmasında karargah olarak kullanılacak olan Beyaz Saray yakınındaki özel bir büronun anahtarları, yardımcısı Dick Cheney'e teslim edildi.

Türk yanlısı bakan

Cumhuriyetçi Bush, kabinesindeki iki önemli bakanlığı Demokratlara vermeyi planlıyor. Gözlemciler, Bush yönetiminde görev yapması ihtimali kuvvetli bulunan isimlerden birinin Başkan Bill Clinton'ın Hazine Bakanı Lawrence Summers olduğunu belirttiler. Summers, Türkiye'deki son mali sıkıntılar sırasında Ankara'ya destek vermesi ve Uluslararası Para Fonu nezdinde Türkiye için lobi yapmasıyla biliniyor.

Balayı dönemi

Başkan Bill Clinton, Kongre'deki Demokrat Parti üyelerinin, Bush'a bir balayı dönemi vereceğini ve halkın da Beyaz Saray'ın yeni ev sahibine hızla uyum sağlayacağını söyledi. Bill Clinton, Federal Yüksek Mahkeme'nin oyların yeniden elle sayımı konusunda Bush lehine verdiği karara fikren katılmamakla birlikte, 'Birisinin sön sözü söylemesi gerek. Bu ülkede hukukun üstünlüğü var. Aynı düşüncede olmasak da hepimiz kararları kabul etmek zorundayız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!