Burkini mi bikini mi

Güncelleme Tarihi:

Burkini mi bikini mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2009 15:07

Almanya'da mahkemenin Müslüman kız öğrencilerin erkek öğrencilerle birlikte katıldığı yüzme dersine ‘Burkini' ya da 'haşema' benzeri mayoyla katılabileceğini açıklaması yeni bir tartışmaya neden oldu. Tartışmalar sürerken devlet kanalı ARD Televizyonu da Berlin güzeline 'burkini' ve 'bikini' giydirdi ve bu kıyafetlerle kendisini nasıl hissettiğini sordu.

Haberin Devamı

İŞTE BERLİN GÜZELİNİN BİKİNİLİ VE BURKİNİLİ FOTOĞRAFLARI

Münster kentindeki Yüksek İdare Mahkemesi’nin aldığı karar ile birlikte Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki ilkokullarda artık Müslüman kız öğrenciler erkek öğrencilerle birlikte yüzme dersine katılmak zorunda kaldı. Dava, dindar bir velinin kızının yüzme dersinden muaf tutulması istemiyle, Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçenin ardından açıldı.

Mahkeme, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Müslüman kız öğrencilerin İslami kıyafetine uygun sayılan tesettürlü mayo olarak nitelendirilen ‘Burkini' ile yüzme derslerine katılmalarına hükmetti.

MISS BERLİN DE BURKİNİ GİYDİ

‘Burkini' tartışması Almanya'da tartışılırken, bu konuda konuşan Prof. Peter Heine, “Kadınların örtünmesi İslam kültürünün bir parçasıdır” dedi. Almanya devlet kanalı ARD de ‘Miss Berlin 2009' Yassaman Hahn'a ‘Burkini' ve bikini giydirirken bunlarla kendisini nasıl hissettiğini sordu. Alman güzel bikini ile kendisini çok daha rahat ve doğal hissettiğini, vücudu gizleyen ‘Burkini'yi ‘demode' bulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!