'Bücür'ün karısı aylar sonra suçunu itiraf edecek

Güncelleme Tarihi:

Bücürün karısı aylar sonra suçunu itiraf edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 09:15

'El Chapo' yani 'bücür' lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman'ın karısı Emma Coronel Aispuro, eşinin uyuşturucu kartelini yönetmesine ve Meksika hapishanesinden kaçmasına yardım etmekten suçlu olduğunu itiraf edecek.

Haberin Devamı

El Chapo Guzman'ın eşi Emma Coronel Aispuro, bu hafta kocasının milyarlarca dolarlık işini yürütmesine yardım ettiği ve hapishaneden kaçmasına yardım ettiğini itiraf edecek.

Sputnik International'da yer alan ve New York Times'ın dava hakkında bilgisi olan bir kişiye dayandırdığı habere göre, Aispuro 10 Haziran'da Washington federal bölge mahkemesine başvuracak.

Aynı habere göre, savcılıkla anlaşan Aispuro, bazı suçları itiraf edecek ancak eşinin iş ortakları ve akrabaları hakkında bilgi vermeyecek.

Guzman'ın eşi Emma Coronel Aispuro, Dulles Uluslararası Havalimanı'nda 22 Şubat’ta gözaltına alınmıştı.

Bücürün karısı aylar sonra suçunu itiraf edecek

Haberin Devamı

Yetkililer 31 yaşındaki kadının hakkında yeterli delil olduğuna hükmederek Aispuro için tutuklu yargılanma kararı vermişti.

Aispuro'nun ABD'ye eroin, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu maddeleri getirmekle suçlandığı kaydedilmişti.

Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman ise 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütünün elebaşı olmakla suçlanan El Chapo 17 Temmuz 2019'da ABD'nin New York eyaletinde görülen duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!