Bu dünyanın bütün dertlerini çekti

Güncelleme Tarihi:

Bu dünyanın bütün dertlerini çekti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

İngiltere, çocuk hakları savunucusu Sara Payne'in komadan çıkması ve yeniden sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Haberin Devamı

Payne, geçirdiği beyin kanamasının ardından çok nadir ortaya çıkan bir komplikasyon nedeniyle komaya girdi. Ailesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Payne'in tedaviye "olumlu" yanıt verdiğini söyledi.

 

Ä°ngiltere'de 40 yaşındaki Payne'e destek olmak için kampanya baÅŸlatıldı. Adalet Bakanı Jack Straw yaptığı açıklamada, "Düşüncelerimiz Sara ve ailesiyle birlikte" diye konuÅŸtu.Â

Â

Ülkede çocuk haklarının en önemli savunucusu olarak görülen Payne'in esasında bütün hayatı acılarla dolu.

 

Payne'in kızı 2000 yılında daha henüz sekiz yaşındayken bir sapık tarafından parkta oynarken kaçırıldı.

 

Haberin Devamı

Annesiyle aynı adı taşıyan Sarah, tecavüz edildikten sonra öldürüldü ve cesedi ise ancak iki hafta sonra gömüldüğü yerde bulundu.

 

AİLE PARAMPARÇA OLDU

Sarah'nın katili Roy Whiting, olaydan sonra tutuklandı. Whiting, 2001 yılında sona eren mahkemesinde ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

 

Bu olayın ardından dört çocuğu daha bulunan Sara, kendisini çocuk haklarının güçlendirilmesi kampanyasına verdi.

 

"Sarah'nın Yasası" adıyla başlatılan kampanyayla, sübyancıların kontrol altına alınması için yeni yasal düzenlemelere gidilmesi talep ediliyor.

 

Böylesi bir dram, İngiltere'de çocuk tacizi sorununu gündeme getirirken, aynı zamanda Payne ailesinin paramparça olmasına da neden oldu.

 

Sara, kocası Michael ile küçük kızlarının ölümünden kısa bir süre sonra boşandı. Michael ve Sara'nın, biri 15 diğeri beş yaşında iki kızı ve 21 ile 22 yaşlarında iki de oğulları var.

 

Haberin Devamı

Sara'nın babası da 55 yaşında geçirdiği felç nedeniyle hayatının geri kalanını yatalak geçirmek zorunda kalmış ve iki yıl önce hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!