Brüksel saldırıları 'Camiler kapatılsın' diyen Wilders'i güçlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Brüksel saldırıları Camiler kapatılsın diyen Wildersi güçlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 14:29

Belçika'nın başkenti ve AB'nin merkezi Brüksel'de Salı günü düzenlenen saldırılar, Hollanda'da göç ve İslam karşıtı söyleme sahip aşırı sağcı Özgürlük Partisi'ne (PVV) ilgiyi arttırdı.

Haberin Devamı

Brüksel saldırıları Camiler kapatılsın diyen Wildersi güçlendirdi


Hollanda'da yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre, ülkede bugün seçim yapılsa PVV ilk sırada yer alacak ve 150 sandalyeli parlamentoda 39 sandalye kazanacak.

Ülkede genelde bu sayıda sandalyeye sahip parti, iktidarın en büyük ortağı oluyor.

PVV lideri Geert Wilders, 13 Kasım'da 130 kişinin öldüğü Paris saldırıları sonrası "Sınırları hemen kapatalım" çağrısı yapmış, Brüksel saldırıları sonrası ise "Avrupa sınırları elek gibi. İslamcı teröristler sınırları ıslık çala çala yürüyüp geçiyor" demişti.

Brüksel saldırıları Camiler kapatılsın diyen Wildersi güçlendirdi


Wilders Hollanda'da sınırların, camilerin ve İslam okullarının derhal kapatılması ile güvenliğin sağlanabileceğini savunuyor.

Brüksel saldırıları sonrası Hollanda'da güvenlik kaygıları ön plana çıkarken, halkın büyük bölümü yeni bir saldırıyı kaçınılmaz olarak görüyor.

Bu nedenle seçmenlerin, göçün durdurulması ve sınırların kapatılmasını savunan partilere yöneldiği belirtiliyor.

Hollanda'da Maurice de Hond araştırma şirketinin elde ettiği verilere göre, Brüksel saldırıları halkın kendisini daha az güvende hissetmesine yol açtı.

Artık her dört Hollandalı'dan üçü, ülkesinde de bir saldırı düzenleneceğini düşünüyor.

Halkın önemli bir kesimi, yaşanan saldırıları ve güvenlik sorununu, göç ve mülteci sorunu ile ilişkilendiriyor. 

Bu nedenle büyük çoğunluk Schengen Bölgesi'nin ortadan kaldırılmasını ve eskisi gibi sınır kontrollerine dönülmesini istiyor.

Sağ partilere oy verenler arasında sınırların kapatılmasını isteyen ve kendisini güvende hissetmeyenlerin oranı oldukça yüksek.

Brüksel saldırıları Camiler kapatılsın diyen Wildersi güçlendirdi



BAKMADAN GEÇME!