Brüksel’de İslam karşıtı gösteri

Güncelleme Tarihi:

Brüksel’de İslam karşıtı gösteri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 00:00

Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de, 11 Eylül’ün yıldönümünde düzenlenmek istenen ve Brüksel makamlarınca izin verilmeyen "İslam karşıtı" gösteride, onlarca kişi gözaltına alındı.

Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans’ın güvenlik gerekçesiyle izin vermediği İslam karşıtı gösteriyi korsan yöntemlerle gerçekleştirmek isteyen aşırı sağcı örgütler, dün AB binalarının bulunduğu Schuman ve Lüksemburg meydanlarında polis engeliyle karşılaştılar. Gösteriye, Belçika’nın ırkçı partisi Vlaams Belang öncülük etti. Gösteride Vlaams Belang Başkanı Frank Vanhecke ve üst düzey yöneticilerinden Filip Dewinter’le birlikte onlarca kişi gözaltına alındı. AB Komisyonu ve AB Konseyi’nin bulunduğu Schuman meydanında toplanan gruba da polis müdahale etti. Polis, Almanya ve Hollanda’dan "İslamcı" bir kesimin müdahale etmek amacıyla Brüksel’e geldiği ihbarı alındığını da belirtti.

İslami Cihad Birliği üstlendi

Almanya’da geçen hafta önlenen terör saldırılarının planlarını Özbek İslami Cihad Birliği örgütü üstlendi. Planlanan saldırıların amacı, Almanya’yı, Özbekistan’ın Termez kentindeki hava üssünü kapatmaya zorlamak olarak açıklandı. Almanya’da savcılık tutuklanan zanlılardan 2’sinin Alman, 1’inin Türk olduğunu açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!