Brown ve Sarkozy Brüksel'de görüştü

Güncelleme Tarihi:

Brown ve Sarkozy Brükselde görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 11:35

Birleşik Krallık Başbakanı Gordon Brown, "ülkesinin ve Fransa'nın iklim değişikliğinden, banka primlerini sınırlandırma konusuna kadar çeşitli konularda yakın bir çalışma içinde olduğunu" söyledi.

Başbakanlığın resmi internet sitesinde, Brown'un bugün Brüksel'de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile AB zirvesi öncesi görüştüğü belirtildi.

Brown ve Sarkozy'nin fotoğraflarına da yer verilen sitede, görüşmenin ardından Gordon Brown'un şunları söylediği kaydedildi: "İklim değişikliğinden, uluslararası gelişmeden, iyileşmeden, banka primlerinden konuştuğunuzda, Birleşik Krallık ve Fransa arasındaki ortak zemin, aldığımız kararlarla kanıtlanmıştır."

Brown açıklamasında ayrıca, Fransa'nın, Birleşik Krallığın dün açıkladığı "Bütçe Öncesi Mali Raporuna" destek verdiğini ve bunun önemli olduğunu vurguladı.

Başbakanlığın sayfasında, iki liderin ekonomi konusundaki ortak makalesinin Wall Street Journal gazetesinde yayımlandığı ve bu makalede banka sektörünün düzenlenmesi konusunda "uzun vadeli küresel bir anlaşma" konusunda çağrıda bulunulduğu da anımsatıldı.

Bugünkü bazı İngiliz gazeteleri, "Brown ve Sarkozy'nin, geçen ay AB konseyi başkanlığı seçimi nedeniyle yaşadıkları gerilimi, bugün Brüksel'de yapılan görüşmeyle giderecekleri" yorumlarına yer vermişti.

Birleşik Krallık dün açıkladığı "Bütçe Öncesi Mali Raporuyla", bankacıların ikramiyelerine yüzde 50 vergi getirmek, genç işsizlere daha fazla destek vermek, KDV ve sigorta primleri ile kurumlar vergisini arttırmak gibi bazı önlemler almayı amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!