Brown partisi uğruna istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Brown partisi uğruna istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 09:44

İngiltere'de Başbakan Gordon Brown’ın İşçi Partisi’yle Liberal Demokratlar arasında bir koalisyon kurulabilmesi adına istifa etmesinin ardından ülkede siyasi manzara bir anda değişti.

Haberin Devamı

Brown’un Başbakanlık’ta yaptığı bu sürpriz açıklamanın ardından Muhafazakar Parti de Liberallere sıra dışı bir öneride bulundu: Seçim sistemi değişikliği için referanduma gidilmesi ve Nick Clegg’in de kabinede koltuk elde edeceği bir koalisyon hükümeti. Bu teklif en az iki parlamento dönemi boyunca geçerli olacak.

Muhafazakarların bu önerisi daha önce partinin ideolojik eğilimlerinin tamamen dışında görülüyordu. Ancak parti milletvekilleri olaya tepki göstermedi. David Cameron meclisi referanduma “evet” için zorlayacağını söyledi ancak hükümet kurulduktan sonra Muhafazakarların halihazırdaki sistem için kampanya yapmaları için hiçbir engel yok.

Şimdi Liberal Demokratlar ya ideolojik olarak kendilerini daha yakın hissettikleri ancak başkanı bile belli olmayan İşçi Partisi’yle bir koalisyona gidecek ya da Muhafazakarlar’la daha istikrarlı bir hükümet kuracak. Öte yandan İşçi Partisi’nin yeni lideri için de David Miliband ve Harriet Harman’ın isimleri geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!