Brezilya'nın efsanevi başkanına 9 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Brezilyanın efsanevi başkanına 9 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 00:04

BREZİLYA’nın eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva rüşvet ve para aklama suçlamasıyla 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Petrobras skandalı çerçevesinde bir tripleks villayı rüşvet olarak aldığı öne sürülen efsane başkanın avukatları, Lula’nın siyasi bir yargılamaya maruz kaldığını savunuyor. Lula’nın avukatlarının temyize gitmesi, temyiz sonuçlanana kadar Lula’nın tutuksuz yargılanması bekleniyor.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula, kamu şirketi Petrobrastaki yolsuzluklara odaklanan Lava Lato (Araba Yıkama) davası kapsamında kara para aklamak ve pasif yolsuzluk suçlarından hapis cezası aldı. Savcılar Lula’nın, rüşvet olarak Guaruja’da 1.15 milyon dolarlık bir tripleks aldığını iddia ediyordu.

LULA: SEÇİMDE ADAY OLACAĞIM
Silva, İşçi Partisi’nin Sao Paulo’daki binasında hapis cezası almasının ardından açıklama yaptı. Gelecek yıl yapılacak Devlet Başkanlığı seçimi için partisine adaylık başvurusu yapacağını söyleyen Lula da Silva “Eğer birisi, bu mahkumiyet ile beni oyundan attığını düşünüyorsa oyunda olduğumu bilebilirler. Adalet kanıtlara dayanarak karar vermelidir. Tek kanıt masumiyetimdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!