Brezilya'da Dünya Kupası inşaatında iki ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada Dünya Kupası inşaatında iki ölüm daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 02:01

Brezilya'nın Manaus kentinde, 2014 Dünya Kupası için inşa edilen Arena Amazonia stadyumunda dün bir işçi çatıdan düşerek hayatını kaybetti. Bir başka işçi ise etkinlik alanında ölü bulundu.

Haberin Devamı

22 yaşındaki Marcleudo de Melo Ferreira'nın stadyumun 35 metre yüksekliğindeki çatısından düştükten sonra kaldırıldığı hastanede sabaha karşı 4 sularında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Diğer işçi Jose Antonio da Silva Nascimento'nun cansız bedeni tesisin etkinlik alanında bulundu.

49 yaşındaki Nascimento'nun akrabası Priscila Soares, O Globo gazetesine yaptığı açıklamada, ölen işçinin inşaatların planın gerisinde olması nedeniyle stres altında olduğunu ve "pazardan pazara" çalışmakta olduğunu belirtti.

Brezilya'da Dünya Kupası maçlarının oynanacağı 12 stadyumdan üçünde kazalar yaşandı. Manaus'un yanı sıra Brasilia ve son olarak 27 Kasım'da bir vincin çöktüğü Sao Paulo'daki stadlardaki can kayıplarıyla birlikte toplam ölü sayısı altı oldu.

İŞÇİLER GREVE GİTTİ
Diğer yandan bu hafta içinde Curitiba'daki stadyumun inşaatında çalışan 1200 işçiden 300'ü ücretlerini zamanında alamadıkları gerekçesiyle greve gitti.

Haberin Devamı

Curitiba Belediye Başkanı Gustavo Pruet, dün yaptığı açıklamada grevin sürecin gidişatı açısından çok da önemli olmadığını ve meselenin çözüldüğünü belirtti. Ancak gözlemciler Brezilya'nın turnuvanın yapılabilmesi için belirlenen takvime uymasının zor olduğunu ifade ediyor.


BAKMADAN GEÇME!