Böyle saygı görmedim

Güncelleme Tarihi:

Böyle saygı görmedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2004 01:30

Şaşkınım, büyülendim... Ve biraz da utanıyorum; çünkü ülkemin tarihinde hiç kimse, bende bu tür bir saygı uyandırmadı.

Haberin Devamı

Atatürk’ün anıldığı 10 Kasım’daki saygı duruşunu hayretle izleyen İngiliz The Independent Gazetesi yazarı Meriel Beattie, ‘Ülkemin tarihinde hiç kimse, bende bu tür bir saygı uyandırmadı’ ifadesini kullandı.

Meriel Beattie, izlenim yazısında 10 Kasım’daki saygı duruşu, Emine Erdoğan’ın türbanı ve kahve falı gibi konuları ele aldı. Beattie, ‘çirkin’ olarak nitelendirdiği Kızılay kavşağında yoğun insan ve araç trafiğinin 10 Kasım saat 9.05’te sirenler çaldığında Atatürk’e saygı için nasıl birdenbire durduğuna dikkat çekerken, ‘Şaşkınım, büyülendim... Ve biraz da utanıyorum; çünkü ülkemin tarihinde hiç kimse, bende bu tür bir saygı uyandırmadı’ diye yazdı.

EMİNE ERDOĞAN

Türkiye’de türbanın ‘siyasi İslam’ın bir simgesi olarak görüldüğü için okullar, üniversiteler ve resmi dairelerde yasaklandığı kaydedilen yazıda, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın türban kullanan eşi Emine Erdoğan’ın durumuna da değinilerek şöyle denildi: ‘Başörtüsü kullanmayı tercih ettiği için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine, laik Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in verdiği davetlere hiçbir zaman çağrılmaz. Blair çiftiyle yemek yiyebilir, Bush çiftiyle çay içebilir, ancak ülkesinde bir cumhurbaşkanlığı yemeğine katılması söz konusu olamaz.’

KAHVE FALI

Yazısında, Türkiye’de geleneksel olan kahve falını da anlatan Beattie, kahve fincanının içindeki şekillerden nasıl fal bakıldığını tarif ederek, son günlerde kahve falı bakılan kafelerin çoğaldığını belirtti. Kadın yazar Beattie eşiyle birlikte kendisinin de fal baktırdığından bahsetti.

Daha tahrik edici

Kızılay’da asılı bulunan, başına bir ipek başörtüsü bağlamış güzel bir mankenin posterinin kendisini nasıl etkilediğini de anlatan Beattie, başörtülü mankenin, önceki ay aynı yerde posteri duran seksi deri kıyafetli mankenden daha güzel göründüğü ve daha ‘tahrik edici’ durduğu yorumunda bulundu.

10 Kasım Ankara... Saat 09.05

The Independent Gazetesi yazarı Meriel Beattie, geçtiğimiz 10 Kasım’da Ankara’daydı. Hem de saat 09.05’te... Gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamıyordu. O an bütün Türkiye’de olanı görüyordu Ankara’da... Bütün bir ulus, Ulu Önder’ine saygı için pür dikkat ve dimdik ayaktaydı. Böylesini hiç görmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!